Пропускане към основното съдържание

Реал и Челси оставиха развръзката за ‘‘Стамфорд Бридж‘‘

Реал Мадрид и Челси не излъчиха победител в първия двубоя помежду си от 1/2-финала в Шампионската лига. Срещата на стадион "Алфредо ди Стефано" завърши при резултат 1:1, който запази интригата за реванша. Двата тима изиграха вихрено първо полувреме, в което гостите започнаха мощно и поведоха с гол на Кристиан Пулишич в 14-ата минута. Домакините обаче се окопитиха и изравниха чрез Карим Бензема в 29-ата минута. През втората част обаче като че ли съперниците решиха да не рискуват и логично резултатът се запази непроменен до края.

Първата голяма голова възможност в мача дойде в 9-ата минута, когато като по чудо попадение не падна. Челси организира опасна контраатака. Мейсън Маунт проби отляво и центрира. Получи се рикошет в крака на бранител, но топката стигна до непокрития на далечната греда Кристиан Пулишич. Той отклони с глава към Тимо Вернер, който от непосредствена близост стреля в обсега на Тибо Куртоа, а белгийският страж изби с крак встрани. Секунди по-късно Вернер опита удар от далеч, но не успя да затрудни Куртоа.

Защитата на мадридчани продължаваха да се пропуква и логичното се случи в 14-ата минута – Челси излезе напред в резултата. Антонио Рюдигер с много хубав прехвърлящ пас изведе Кристиан Пулишич зад защитата на домакините. Националът на САЩ абсолютно необезпокоявано отклони, преодоля Куртоа и прати топката в мрежата пред погледа на трима защитници на Реал.

В следващите минути Реал се активизира, владееше повече топката и в 23-тата минута бе много близо до гола. Карим Бензема успя да се обърне и стреля с левия крак. Едуард Менди нямаше шанс да се намеси. Топката обаче се удари от левия страничен стълб и излезе в аут.

Челси на свой ред разчиташе на контраатаките. В 25-ата минута Н‘Голо Канте се впусна в нападение по десния фланг. Французинът намери Кристиан Пулишич в наказателното поле. Той продължи към Бен Чилуел, който стреля по земя, но неточно.

Реал не се намираше в никак изгодна ситуация, но Карим Бензема намери начин да се разпише и да върне своя тим в мача. В 29-ата минута топката бе центрирана на далечната греда от Марсело. Каземиро се пребори във въздуха с Сесар Аспиликуета. Едер Милитао продължи с глава към Бензема, който овладя на гърди и с топовен шут от въздуха не остави шансове на Едуард Менди. Стражът не успя да реагира, въпреки че топката бе насочена в центъра на вратата.

Две минути по-късно Тони Кроос залъга противник и опита удар от границата на наказателното поле, но встрани от целта.

В 37-ата минута Тиаго Силва пробва късмета си с изстрел от дистанция. Защитник на мадридчани успя да отклони с крак и топката излезе в ъглов удар.

Четири минути преди края на първата част Мейсън Маунт изведе в Коридор Тимо Вернер. Германският нападател си нагласи топката за удар и шутира мощно в близкия ъгъл. Не се наложи обаче намеса от страна на Тибо Куртоа, тъй като изпълнението на Вернер не бе точно. Топката профуча покрай левия страничен стълб.

Три минути след почивката дълбоката преса на Челси даде резултат. Марсело сбърка и подари топката на Канте. Той изведе Тимо Вернер в наказателното поле. Ударът на нападателя обаче бе блокиран от Едер Милитао.

Бензема продължаваше да е най-опасният футболист на домакините. В 50-ата минута той си освободи пространство за изстрел и отправи такъв от границата на наказателното поле, но над напречната греда.

В 66-ата минута след дълго отсъствие от терените в игра се появи Еден Азар, за да се изправи срещу бившия си тим. Междувременно темпото на игра с падна и Томас Тухел реши да раздвижи редиците си с три смени наведнъж. На терена влязоха Хаким Зиеш, Рийс Джеймс и Кай Хаверц.

Четвърт час преди края Реал Мадрид се настани по-трайно в половината на Челси. Защитата на „сините“ успя да се справи с няколко центрирания от статични положения. Не се наложи и намеса на Едуард Менди, тъй като ударите на Карим Бензема и Марсело бяха блокиран.

В 79-ата минута лондончани организираха добра контраатака. Мейсън Маунт бе фаулиран от Рафаел Варан в близост до наказателното поле и главният съдия Дани Маккели отсъди пряк свободен удар. Зад топката застана Хаким Зиеш, който успя да прехвърли стената с мощен удар, но Тибо Куртоа внимаваше и успя да улови без особени затруднения.

Две минути преди изтичането на редовното време Тони Кроос отправи опасен удар от дистанция. Получи се рикошет в тялото на бранител и топката излезе в ъглов удар. Последва центриране в наказателното поле на Челси. Рафаел Варан стреля с глава. Топката се отклони от тялото на Бен Чилуел и последва нов ъглов удар. Този път защитата на гостите се справи и опасността отмина.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.