Пропускане към основното съдържание

УЕФА и ФИФА: Клубовете от Суперлигата ще бъдат изхвърлени от всички турнири

Европейската футболна централа УЕФА реагира светкавично на новината, че 12 топ клуба от Стария континент са постигнали споразумение за създаването на футболна Суперлига. Под становището на централата са се подписали и Футболните федерации на Англия, Италия и Испания, както и органите, които администрират вътрешните първенства в съответните страни - Премиър лийг, Ла Лига и Серия "А".

В становището се подчертава, че всички посочени федерации, както и ФИФА и останалите й членки, ще обединят усилия, за да спрат "циничния проект, който се основава на егоистичния интерес на няколко клуба, и то във време, когато повече от всякога обществото се нуждае от обединение". УЕФА твърди още, че ще се вземат всички възможни мерки - юридически и спортни, за да предотвратят замисъла на 12- те клуба.

Централата напомня, че на съответните клубове ще бъде забранено да участват във всички други турнири както на местно, така и на европейко и световно ниво, а на играчите ще бъде забранено да представляват националните си отбори.

От УЕФА не забравят да благодарят на останалите клубове, в това число германските и френските, които са отказали да се присъединят към проекта. Централата призовава всички любители на футбола, фенове и политици да се присъединят в борбата срещу този проект, ако той бъде обявен официално.

От ФИФА също добавиха свое изявление, в което настояват, че клубовете и играчите, които участват  в Суперлигата, няма да бъдат допускани до турнирите под егидата на организацията, като в това число влиза и Световното първенство. 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.