Пропускане към основното съдържание

Ювентус триумфира на ‘‘Сан Сиро“ и нанесе първа загуба на Милан

Ювентус спечели с 3:1 гостуването си на Милан в дербито от 16-ия кръг на Серия А. Днешната загуба е първа за „росонерите“ от началото на сезона. Все пак тимът остава лидер в класирането на италианския шампионат, след като по-рано днес Интер стъпи накриво у дома срещу Специя. С трите точки „бианконерите“ се изкачиха до четвъртата позиция с актив от 30 пункта.

Федерико Киеза порази на два пъти вратата на Донарума, а едно попадение добави Уестън Маккени. Единственият гол за домакините реализира крайният бранител Давиде Калабрия.

Първата по-добра възможност за гол се откри пред гостите от Торино във 2-рата минута Джанлука Фработа проби по фланга и намери Пауло Дибала в наказателното поле. Аржентинецът стреля мигновено, но след рикошет в тялото на Симон Кяер, вратарят Джанлуиджи Донарума не бе затруднен.

В 7-ата минута Саму Кастийехо се възползва от грешка на Родриго Бентанкур и стреля, но Войчех Шчесни внимаваше и спаси.

Десетина минути по-късно обаче Юве излезе напред в резултата Федерико Киеза и Пауло Дибала матираха противниковата отбрана със страхотна комбинация. Младият италианец се озова на чиста позиция и насочи топката в мрежата на Донарума за 1:0.

Милан се опита да възстанови равенството и увеличи оборотите. В рамките на няколко минути Рафаел Леао на два пъти обстрелва опасно вратата на Шчесни. Първият му опит не бе точен, а при втория стражът на гостите успя да се намеси.

Преди почивката все пак Милан стигна до равенството. Леао намери Калабрия, който отправи техничен удар, с който матира Шчесни за 1:1.

В началото на втората част Диого Дало пробва късмета си с удар от далечна дистанция, но Шчесни се бе позиционирал добре и успя да реагира навреме.

В 56-ата минута Аарън Рамзи пропусна от чиста позиция. Уелският национал бе намерен с центриране на далечната греда и не успя да насочи топката в мрежата от непосредствена близост.

В 62-рата минута обаче Киеза направи резултата 2:1 с второто си попадение от началото на мача. Италианецът стреля от границата на наказателното поле и матира Донарума.

Десет минути по-късно появилият се в игра от резервната скамейка Маккени пропусна да удвои аванса на гостите. Той бе изведен от Кристиано Роналдо, но ударът му бе отразен от Донарума, който се намеси блестящо.

Само четири минути по-късно обаче американецът порази вратата на Милан и до голяма степен сложи точка на спора. Кулушевски намери Маккени, който от няколко метра вкара топката в мрежата за крайното 3:1.

В следващия кръг от италианския шампионат Милан посреща Торино, докато Ювентус е домакин на Сасуоло.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.