Пропускане към основното съдържание

Ето я схемата за кражби от метрото!

В обществените поръчки участва инж. Кирил Зайков, зам.-изпълнителен директор на „Метрополитен София“. Синът му Николай Зайков е ръководител проекта на строителя „Трейс” за пропадналата станция „Хаджи Димитър”.

„Трейс Груп Холд” АД печели в най-ниската оферта и предава обект под всякаква критика, който вече се разпада. Близо десет милиона е разликата между тази на „Трейс” и следващата допусната до състезанието фирма. „Икономията”, разбира се, е за сметка на качеството.

Както Narod.bg вече разкри, общинската фирма „Метрополитен” ЕАД нарушава Закона за обществените поръчки с избора на изпълнител за строителството на метрото до „Левски-Г“. Врътката лъсна от жалба, подадена до Комисията за защита на конкуренцията, която наш екип получи от свои източници.

Оказва се, че избраният изпълнител –  „Обединение ХСС – Монолит София”, собственост на 64-годишния Христо Стефанов с водещ партньор фирмата „Монолит София“, няма съществени предимства пред останалите кандидати за строителството на един от новите метроучастъци.

Дори напротив – подадената оферта от избрания изпълнител не отговаря на изискванията на „Метрополитен”. Въпреки това обаче обединението не само е допуснато до процедурата по разглеждане на документи, а и печели поръчката, защото предлага най-ниската цена.

Сега схемата върви по същия начин – „Евро Алианс Инженеринг” ЕАД с управители Валентин Крумов Трашлиев (собственик), Йордан Паскалев Петков и Стоян Тошков Буюклиев става подизпълнител на тунела на метростанция „Хаджи Димитър”. Дружеството работи под шапката на „Монолит” и на „станцията до „Левски-Г”.

Заради измамите движението по участъка от чисто новата 3-та линия на метрото в София е спряно. Изпълнител на строителните дейности е скандално известната гербаджийска фирма „Трейс“, която според запознати е получила 75 милиона лева за работата си.

Същата фирма, която построи автомагистрала „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора, която ремонтира пътя за Своге, построи западната дъга на Софийския околовръстен път, която многократно пропадаше, булевард „Дондуков“, който стана на вълни.

Това е поредният удар върху некадърното строителство. Очаква се влакове да не се движат поне седмица, докато бъде отстранен проблемът между метростанциите „Театрална“ и „Хаджи Димитър“. За обслужването на пътниците са осигурени автобуси, които ще спират на спирката на улица „Тодорини кукли“ по линия 120.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата