Пропускане към основното съдържание

Милан се добра до драматичен успех срещу Лацио и ще започне 2021 като лидер

Милан спечели драматично с 3:2 домакинството си на Лацио от 14-ия кръг на Серия А. „Росонерите“ поведоха с два ранни гола, по един вкаран от Анте Ребич и Хакан Чалханоглу. „Орлите“ обаче успяха да изравнят чрез попаденията на Луис Алберто и Чиро Имобиле. Така се стигна до добавеното време на срещата, когато Тео Ернандес донесе победата за „червено-черните“.

С успеха Милан задмина Интер и си върна първото място. По този начин „росонерите“ ще влязат в календарната 2021 като лидер в класирането.

Милан започна по-добре мача. Първата голова възможност се откри пред „росонерите“ в 5-ата минута, когато Хакан Чалханоглу завърши бърза контраатака, но прати топката над напречната греда.

Пет минути по-късно домакините излязоха напред в резултата. Анте Ребич засече с глава центриране от ъглов удар и откри головата си сметка през сезона. Силната игра на домакините продължи и в 17-ата минута те получиха правото да изпълнят дузпа за нарушение на Патрик срещу Ребич. Зад топката застана Чалханоглу, който реализира и удвои преднината на Милан.

Постепенно римските „орли“ влязоха в мача и В 25-ата минута Джанлуиджи Донарума парира опасен удар на Хоакин Корея. Малко по-късно футболистът на Лацио бе фаулиран в наказателното поле от Пиер Калулу. Главният съдия разгледа ситуацията с помощта на ВАР и посочи бялата точка. Чиро Имобиле изпълни, но Донарума успя да спаси. Получи се рикошет в гредата и последва добавка на Луис Алберто, който не сбърка и намали изоставането на Лацио. Няколко минути след гола Хоакин Корея напусна терена принудително.

В 43-ата минута Луис Алберт оизпълни коварно ъглов удар. Топката летеше опасно към вратата на Донарума, но стражът на Милан внимаваше и успя да избие. Натискът на гостите продължи след почивката и равенството бе възстановено в 59-ата минута. Сергей Милинкович-Савич изведе с дълго подаване зад защитата ЧИро Имобиле, който отбеляза за 2:2.

В 73-тата минута Ведат Муриджи скочи най-високо и засече центриране от корнер. Топката бе насочено в горния ъгъл на вратата, пазена от Донарума. Вратарят на Милан се намеси блестящо в ситуацията и спаси своя тим.

Четири минути преди изтичането на редовното време Анте Ребич пропусна златна възможност за гол. От чиста позиция той стреля по земя, но страхотно се намеси Пепе Рейна, който плонжира и спаси. Секунди по-късно отново нападателят на Милан стреля опасно. Този път топката премина встрани от вратата.

„Росонерите“ потърсиха победа и в крайна сметка стигнаха до нея с един от последните си шансове преди да прозвучи последния съдийски сигнал. Във втората минута на добавеното време Хакан Чалханоглу прати топката в наказателното поле, а Тео Ернандес засече с глава и се превърна в герой за своя тим.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.