Пропускане към основното съдържание

Манчестър Сити отново не успя да победи Тотнъм

Манчестър Сити отново не успя да победи Тотнъм като гост, след като „гражданите“ загубиха с 0:2 в мач от 9-ия кръг на Висшата лига. Попаденията за „шпорите“ отбелязаха Хюн-мин Сон и Джовани Ло Селсо, като по този начин лондончани се изкачиха до първото място в класирането с 20 точки, докато Сити остана 10-и с 12 точки.

Гостите започнаха срещата по-добре, като бързо установиха предимството си по отношение на владеенто на топката. Въпреки това обаче грешка в отбраната на Сити даде възможност на Хюн-Мин Сон да изведе домакините напред в резулата и не сбърка, като с прецизен удар Тотнъм поведе – 1:0.

След полученото попадение "гражданите" се впуснаха напред в търсене на изравнителен гол, което принуди Тотнъм да се прибере дълбоко в собствената си половина. Те можеха да изравнят само секунди по-късно чрез Кевин Де Бройне, но белгиецът бе попаднал в положение на засада.

В 13-та минута футболистите на Жозе Моуриньо отново използваха свободните пространства в половината на Сити и стигнаха до втори гол, след като Сон подаде към Хари Кейн, който реализира на опразнената врата, но попадението бе отменено заради засада.

В 27-та минута нов гол на Сити бе отменен, след като Аймерик Лапорт вкара от непосредствена дистанция, но повторенията показаха, че е имало игра с ръка.

До края на полувремето Манчестър Сити продължи да контролира топката осезаемо повече, но във финалната фаза от нападението все нещо липсваше, за да може "гражданите" да реализират попадение.

Ситуацията на терена в началото на втората част не се промени и играчите на Гуардиола продължиха да диктуват събитията на терена, но така и не успяваше да създаде достатъчно чисти положения.

В 65-та минута нова грешка при разиграване между играчите на манчестърци доведе до поредна контраатака за "шпорите", която завърши с второ попадение. Кейн изведе появилият се преди секунди Джовани Ло Селсо, който излезе на стрелкова позиция и вкара за 2:0.

В самия край на двубоя Де Бройне отправи опасно центриране към наказателното поле, където Рубен Диаш се оказа на перфектна позиция, но ударът с глава на бранителя попадна право в Юго Лорис.

Секунди по-късно хората на Пеп Гуардиола пропиляха нова възможност, след като Рахим Стърлинг намери Жоао Кансело на добра позиция, но ударът на португалеца бе прекалено силен и мина покрай вратата.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.