Пропускане към основното съдържание

Нова срамна загуба за България (ВИДЕО+СНИМКИ)

Националният отбор на България остана на последно място в своята група 4 в Дивизия Б на Лигата на нациите. "Лъвовете" отстъпиха с 1:2 от Финландия на стадион "Васил Левски" и останаха без победа и само с една точка преди гостуването на Ирландия в сряда.
"Трикольорите", които имаха много проблеми с липсата на основни футболисти, продължиха да правят подаръци в защита, както е от началото на кампанията. Именно след две елементарни грешки гостите, които нямаха никакво игрово предимство се прибраха на почивката с два гола преднина. Пуки (7) и Лод (45) пък бяха точни за скандинавците.

В началните минути двубоят бе равностоен, но Финландия наказа първата първата сериозна грешка на нашите и поведе с 1:0. Дебютантът Димитър Велковски пресече пас към Теему Пуки, но топката попадна в Робърт Тейлър, който пусна към нападателя на Норич. Голмайсторът на гостите се озова очи в очи с вратаря Мартин Луков и с прецизен удар по земя отбеляза.

В 10-ата минута Янис Карабельов бе намерен с центриране от пряк свободен удар. Футболистът на Славия засече с глава, но не успя да затрудни Лукаш Храдецки. Стражът на финландците улови без затруднения.

Пет минути по-късно Йоел Поянпало си нагласи топката на десния крак и опита удар от далечна дистанция, който обаче премина покрай вратата на Луков.  

Последва импулс в играта на „лъвовете“. В 23-ата минута Доминик Янков успя да преодолее двама противникови бранители и опита удар от малък ъгъл, но прати топката в аут. Четири минути по-късно България създаде най-добрата си голова възможност. Страхил Попов проби по десния фланг и центрира. Галин Иванов изпревари бранител на Финландия и стреля опасно с глава, но топката премина покрай десния страничен стълб на Храдецки.

Секунди по-късно пресата на нашите даде резултат и отнехме топката. Спас Делев опита шут от разстояние, но липсваше сила и прецизност, с която да бъде затруднен Храдецки.

Десетина минути преди почивката Финландия създаде неприятности за българската отбрана, но решително се намеси капитанът Васил Божиков. Гостите атакуваха по левия фланг. Последва остро центриране, успоредно на голлинията, към Теему Пуки, но бранителят на Слован Братислава внимаваше в ситуацията и успя да изчисти.

В 39-ата минута Доминик Янков опита диагонален удар, който обаче не намери целта. Пет минути по-късно Божидар Краев и Янков комбинира. Нападателят на Мидтиланд се озова на добра стрелкова позиция, но не намери добре топката и шутът му бе доста неточен.

В края на първата част финландците удвоиха преднината си. След грешка на Страхил Попов Теему Пуки бе изведен зад гърба на българската защита. Нападателят стреля мощно, но в обсега на Мартин Луков, който изби. Топката обаче попадна в Робин Лод, който реализира за 2:0.

В добавеното време на първата част Галин Иванов изпълни директно пряк свободен удар от сериозна дистанция, но право в ръцете на Храдецки. Стражът на Финландия направи крачка надясно и улови безпроблемно.

В началото на втората част темпото на игра не бе много високо, Финландия прие играта в своята половина, но домакините не съумяха да създадат сериозна опасност за вратата на Храдецки. В 59-ата минута нашите получиха златна възможност да се върнат в мача. Спас Делев изведе Доминик Янков зад защитата на гостите. Капитанът на Финландия Тим Спарв посече българския национал, който се готвеше да реализира от чиста позиция. Главният съдия Донатас Румсас мигновено посочи бялата точка. Зад топката застана Галин Иванов, който стреля в долния десен ъгъл, но Храдецки спаси. Последва добавка на Божидар Краев, но топката излезе в аут.

В 67-ата минута топката бе центрирана в наказателното поле на Финалндия, а Паулус Араюри игра с ръка. България получи правото да изпълни нова дузпа. Този път влезлият преди минути Димитър Илиев се нагърби с изпълнението. Асът на Локомотив Пловдив заложи на точността и с прецизен удар матира Храдецки за 1:2.

В 74-тата минута Николай Алхо проби опасно в наказателното поле на България и опита да намери свой съотборник, но Мартин Луков предугади намеренията му и успя да изчисти топката далеч от опасност.

В следващите десетина минути България се настани в противниковата половина, но трудно стигаше до голови опасности. Междувременно финландците приемаха играта, бранеха се добре и организираха няколко опасни контраатаки, които не доведоха до нищо сериозно за Мартин Луков. В 87-ата минута Димитър Илиев опита късмета си с шут от далечна дистанция, но не намери очертанията на вратата и не се наложи намеса на Храдецки.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

ГАДНО: Хлебарки налазиха Фитнес Pulse (СНИМКИ)

Крайно занемарена е хигиената във веригата от фитнеси Pulse.