Пропускане към основното съдържание

Белгия срази Англия

Белгия спечели домакинството си на Англия от Група 2 в Дивизия А на Лигата на нациите с 2:0. Белгийците стигнаха до победата след головете на Юри Тилеманс и Дрис Мертенс още преди почивката.

В големи интервали от време гостите владееха топката, но трудно стигаха до голови положения.

След победата Белгия е лидер с 12 точки, на 2 пред втория Дания, който се наложи с 2:1 срещу Исландия в другия мач от групата. В сряда белгийската и датската селекция ще се изправят една срещу друга в директна битка за първото място. Англия е трети със 7 пункта, докато исландците остават на последното място без нито една спечелена точка.

Първата добра ситуация за гол се откри пред Англия още във 2-рата минута. Хари Кейн проби и пробва удар от границата на наказателното поле, който обаче не бе точен.

Отговорът на домакините дойде няколко минути по-късно. Англичаните загубиха топката, която се озова в Юри Тилеманс. Полузащитникът на Лестър матира Джордан Пикфорд с мощен удар от дъгата на наказателното поле. Топката рикошира в десния страничен стълб преди да се озове в мрежата на гостите.

Секунди по-късно Хари Кейн засече центриране, но Ромелу Лукаку успя да се намеси решаващо и изчисти топката на сантиметри пред голлинията.

Англия бе по-активният отбор в началните минути, но Белгия нанесе втори удар в 23-ата минута. Домакините получиха правото да изпълнят пряк свободен удар от добра стрелкова позиция. Дрис Мертенс се нагърби с изпълнението, успя да завърти топката над английската стена и за втори път Пикфорд бе матиран – 2:0.

В заключителните минути от първата част Хари Кейн бе изведен от Джак Грийлиш. Нападателят на Тотнъм се озова на чиста позиция, но Тибо Куртоа скъси дистанцията и успя да отрази диагоналния му удар.

През втората част Англия продължаваше да владее повече топката от своя опонент, но трудно създаваше опасности за вратата на Куртоа. Защитата на Белгия бе добре подредена и успяваше да се справи с изсипаните топки в наказателното поле въпреки разбъркванията, които в някои ситуации се получиха.

В 77-ата минута дори Белгия бе близо до трети гол. Ромелу Лукаку бе намерен в наказателното поле от Мертенс с центриране ниско по земята. Таранът успя да се пребори със защитник и от непосредствена близост нанесе много опасен удар, който беше спасен от Джордан Пикфорд. Англия отговори с бърза контраатака, която обаче отново завърши без точен удар.

В първата минута от добавеното време Лукаку бе намерен в предни позиции. Той се озова в ситуации 1 срещу двама английски защитници. Нападателят на Интер успя да си нагласи топката на десния крак и шутира мощно от границата на наказателното поле, но топката профуча покрай десния страничен стълб на вратата.

До последния съдийски сигнал Англия разиграваше в близост до наказателното поле на Белгия, но защитата на домакините не позволи да се стигне до удар към вратата на Тибо Куртоа.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

ГАДНО: Хлебарки налазиха Фитнес Pulse (СНИМКИ)

Крайно занемарена е хигиената във веригата от фитнеси Pulse.