Пропускане към основното съдържание

Ливърпул с важна победа в домакинството си срещу Лестър

Ливърпул постигна важна победа в домакинството си срещу Лестър, което може да окаже влияние върху битката за титлата въпреки ранния етап на сезона. Двубоят на „Анфийлд“ приключи при резултат 3:0 в полза на мърсисайдци, като попаденията отбелязаха Диого Жота, Роберто Фирмино и Джони Еванс, който си вкара автогол.

Още в първите минути Ливърпул имаше чудесна възможност да поведе, след като Анди Робъртсън центрира отлично към близката греда, където Садио Мане засече топката, но изстрелът му излезе в аут. Домакините продължиха да бъдат по-активният отбор в следващите минути, като Лестър избра по-дефанзивна тактика и търсеше своите шансове на контраатака. 

Най-добрата ситуация от старта на мача се откри пред Диого Жота в 13-та минута. Мане комбинира с Роберто Фирмино по лявото крило, а бразилецът намери португалския си колега в атаката на добра стрелкова позиция. Последва удар на Жота, който обаче попадна право в обсега на Каспер Шмайхел.  

Натискът на мърсисайдци обаче даде резултат, когато в 23-та минута при центриране от корнер Джони Еванс успя да се пребори за високата топка с Мане, но за негово съжаление я насочи неспасяемо във вратата на Шмайхел. 

Малко преди края на първото полувреме резултатът беше удвоен по страхотен начин. Къртис Джоунс показа добра визия и с дълъг пас намери Робъртсън отляво. Той напредна добре, след което отправи ново опасно центриране към близката греда, където на скорост Жота засече и не остави шансове на датския страж на гостите - 2:0. 

В началото на втората част Лестър пропусна шанс да върне интригата в мача, след като Джеймс Мадисън изведе на скорост Харви Барнс, но ударът на полузащитника бе прекалено слаб, за да затрудни Алисон Бекер. В 53-та Мане можеше да покачи на 3:0, но Шмайхел се отчете с фантастично спасяване, топката обаче остана на голлинията, където Кристиан Фукс изчисти точно навреме. 

„Червените“ продължиха да атакуват и 2 минути по-късно Шмайхел отново се притече на помощ на „лисиците“, правейки две последователни спасявания - първо при удар на Жота, а след това и срещу Фирмино. След второто спасяване топката все пак остана в игра, но късметът не бе на страната на бразилеца, който нацели гредата.

Около десет минути преди края на редовното време Фирмино за пореден път пропиля златен шанс да сложи точка на спора. Нападателят с прекрасен финт успя да се освободи от Уесли  Фофана, озовавайки се очи в очи с Шмайхел. При първия му удар топката срещна гредата, а след добавката Еванс изчисти от голлинията.

В 86-та минута Фирмино най-после вкара, след като нападателят засече подаване на Джеймс Милнър с глава – 3:0.

По този начин хората на Юрген Клоп се изкачиха на 2-то място в класирането с 20 точки, колкото има и лидерът Тотнъм, но „шпорите“ имат по-добра голова разлика. Лестър пък остана 4-ти с 18 пункта.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.