Пропускане към основното съдържание

Испания унищожи Германия с 6:0

Испания разгроми Германия с 6:0 в домакинството си от група 4 в Дивизия А на Лигата на нациите. „Ла Фурия“ направи на пух и прах звездната селекция на Йоахим Льов и заслужено си спечели място във финалната фаза от надпреварата. Днешният сблъсък бе директна битка за първото място в групата, което осигури на испанците класиране за топ 4.

Още преди почивката Испания поведе с 3:0 след головете на Алваро Мората, Феран Торес и Родри. След почивката Феран Торес оформи своя хеттрик с още два гола, а едно попадение към края на мача добави Микел Оярсабал.

Със сигурност това е най-тежката загуба за германския тим в новата му история и едно от най-изразителните поражение за германския футбол изобщо.

В заключителните минути на първото полувреме капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос получи разтежение и се наложи принудително да бъде заменен.

Срещата в Севиля започна с домакински натиск. В 6-ата минута Дани Олмо бе фаулиран на сантиметри от наказателното поле. Решението на главния арбитър бе пряк свободен удар. Серхио Рамос стреля опасно, но Мануел Нойер се намеси.

Четвърт час след началото Испания поведе с 1:0. Алваро Мората успя да се измъкне от Серж Гнабри и засече с глава центриране на Фабиан Руис. Топката влетя неспасяемо в мрежата на Мануел Нойер.

В 23-ата минута Феран Торес проби по десния фланг, навлезе в наказателното поле и с успореден на голлинията пас намери непокрития Мората. Нападателят от непосредствена близост отбеляза, но попадението не бе зачетено заради засада.

Половин час след началото домакините пропиляха нов златен голов шанс. Дани Олмо пусна извеждащ пас към Феран Торес, който опита диагонален удар към далечни ъгъл. Мануел Нойер обаче показа класа и успя с крак да отклони топката.

Три минути по-късно „Ла Фурия“ все пак удвои преднината си. Хосе Луис Гая центрира в наказателното поле. Дани Олмо засече с глава, но топката рикошира в напречната греда. Последва обаче добавка на Феран Торес, който със силен удар прати топката в мрежата на Нойер – 2:0.

В 38-ата минута Испания нанесе още един тежък удар по съперника, повеждайки с 3:0. Отново попадението падна след центриране от ъглов удар. Руис бе човекът, който изпълни корнера. Родри успя да се пребори с Илкай Гюндоган и с глава от близко разстояние заби топката в мрежата.

Две минути преди почивката Рамос напусна терена с разтежение.

Гостите започнаха втората част атакуващо сякаш нямаше какво да губят. Това отвори много пространства за испанците, които не спряха да атакуват до последния съдийски сигнал.

Германия определено не беше на себе си и допусна четвърти гол десет минути след началото на второто полувреме. Руис изведе Хосе Луис Гая. Крайният бранител намери Феран Торес с прецизен пас. Младият футболист на Ман Сити нямаше как да сбърка и вкара втория си гол в мача.

Грешките в „Бундестима“ не спираха и в 72-рата минута Торес оформи своя хеттрик. Алваро Мората пусна към Руис, който комбинира с Феран Торес. 20-годишният испанец бе оставен непокрит и с техничен удар от границата на наказателното поле матира Нойер – 5:0.

Най-доброто голово положение за Германия дойде няколко минути по-късно. Серж Гнабри сякаш си изля гнева в мощен удар от дистанция, който разтресе напречната греда на испанската врата, но до почетен гол не се стигна.

Минута преди изтичането на редовното време влезлият преди минути Микел Оярсабал отбеляза шесто попадение във вратата на Мануел Нойер за крайното 6:0.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.