Пропускане към основното съдържание

СКАНДАЛНО: Безплатните тестове струват 35 лева

Антигенните тестове, които трябваше от петък да се правят безплатно в пунктове пред всяка държавна болница, не се оказаха съвсем безплатни. В социалните мрежи се разпространяват фактури за 35 лв. при вземане на проба.

Най-вероятно иде реч за зле проведена комуникация. Посланията са объркващи. На 3 ноември Министерството на здравеопазването цитира изявление на министър Костадин Ангелов, в което се казва, че тестовете "тепърва са в процес на договаряне". Пак тогава той добавя, че контактен човек без проявени симптоми няма смисъл да се тества. В петък Ангелов пък съобщи, че тестовете ще са безплатни за хората.

В такъв дух, но и с нюанс накрая, че нещата още не са сигурни, го цитира подопечното му ведомство: „Пунктове за триаж и за изследване с антигенен тест вече са открили големи столични държавни болници като „Пирогов“, „Александровска“, „Св. Екатерина“ и „Св. Анна“. В момента тече организация за разкриване на пунктове и пред други държавни лечебни заведения в страната. 

На тези места граждани със симптоми на COVID-19 могат да бъдат консултирани и да им бъде извършено изследване с антигенен тест“. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов пред медии в УМБАЛ „Св. Анна“. Антигенните тестове се закупуват от лечебните заведения и са безплатни за гражданите, като в най-кратки срокове Министерството на здравеопазването ще приключи и процедурите за закупуване на тестове и ще ги предоставя на болниците, разкрили съответните пунктове".

В крайна сметка в петък на сайта на Александровска болница, на която Ангелов бе ръководител доскоро, се появи съобщение, че тестовете в изнесения пункт не се поемат от НЗОК и струват 35 лв. А лекар обясни пред "Нова телевизия", че тестът е безплатен, но само ако нуждата за него е преценена от дежурния лекар. 

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Ива Иванова е новият изпълнителен директор на ДФ „Земеделие”

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие” избра Ива Иванова за изпълнителен директор на разплащателната агенция.