Пропускане към основното съдържание

Челси и Севиля се класираха за 1/8-финалите на Шампионска лига

Челси спечели с 2:1 гостуването си на Рен от група „Е“ на Шампионска лига и по този начин си гарантира класирането за осминафиналната фаза на турнира. Головете за лондончани бяха дело на Калъм Хъдсън-Одой и Оливие Жиру, а Гираси се разписа за френския отбор.

Челси можеше да поведе още в 4-ата минута, когато Калъм Хъдсън-Одой центрира към непокрития Тимо Вернер в наказателното поле на Рен, а той стреля, но над напречната греда в аут.

Лондончани все пак поведоха в резултата в 22-ата минута, когато Мейсън Маунт се пребори с Едуардо Камавинга за топката, след което пусна отличен извеждащ пас към Хъдсън-Одой, който с удар покрай Алфред Гомис вкара за 1:0.

Челси можеше да удвои своята преднина в 30-ата минута. Бен Чилуел подаде към Мейсън Маунт, който беше на отлична позиция и стреля, но Алфред Гомис демонстрира страхотен рефлекс и успя да избие в корнер.

Рен организира добра атака в 32-ата минута. Едуардо Камавинга проби по десния фланг и центрира в наказателното поле на Челси. Бенжамен Бурижо стреля, но ударът му бе блокиран от Курт Зума. След това топката попадна в Леа Силики, който стреля много неточно над напречната греда в аут. Седем минути по-късно Гираси отправи хубав удар от дъгата на наказателното поле на Челси, но Едуар Менди внимаваше и спаси.

След центриране в наказателното поле на Челси в 42-ата минута, Дамиен да Силва отправи много опасен удар с глава, но Едуар Менди успя да спаси.

Хъдсън-Одой подаде към Сесар Аспиликуета, който центрира в наказателното поле на Рен в 47-ата минута, а Тимо Вернер вкара, но попадението правилно не бе зачетено заради засада на германския нападател при подаването към него.

Серу Гираси отправи опасен удар от малък ъгъл в 73-ата минута, но Менди внимаваше и изби в корнер.

Едуар Менди направи ново силно спасяване в 74-ата минута. Бурижо центрира от корнер в наказателното поле на Челси, където Ниамси отправи много хубав удар с глава, но Менди закова топката пред голлинията. Кай Хаверц се завърна в игра в 76-ата минута, когато се появи на мястото на Матео Ковачич. Хаверц се възстанови от COVID-19 и се завърна в игра. 

Рен изравни резултата в 85-ата минута. Бурижо центрира от корнер в наказателното поле на Челси, където Гираси бе оставен непокрит и с глава вкара топката във вратата на Менди.

Хаким Зиеш центрира от фаул в наказателното поле на Рен в 88-ата минута. Бен Чилуел бе изпуснат от играчите на домакините и стреля с глава, но в ръцете на Гомис.

Челси поведе отново в резултата в първата минута на добавеното време на срещата. Клеман Грение загуби топката в средата на терена. Хаким Зиеш с отличен пас изведе Тимо Вернер сам срещу Алфред Гомис. Сенегалският вратар успя да отрази удара на германския нападател, но след това Оливие Жиру надскочи Ниамси и изпрати топката под напречната греда, във вратата на Рен.

С тази победа Челси събра актив от 10 точки и се класира за осминафиналите на Шампионска лига.

Севиля постигна драматична победа с 2:1 при гостуването на Краснодар и също се класира за осминафиналите на Шампионска лига.

Севиля поведе в резултата в 4-ата минута. Лукас Окампос центрира в наказателното поле на домакините, където Панталеао изби топката с глава, но право на крака на Иван Ракитич, който с удар от дъгата на наказателното поле на Краснодар прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Городов.

Севиля можеше да удвои своята преднина в 12-ата минута, когато Жул Кунде отправи много опасен удар, но Городов направи страхотно спасяване.

Оскар центрира от фаул в наказателното поле на Краснодар в 29-ата минута, след което Диего Карлос стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Футболистите на Севиля имаха претенции за дузпа в 32-ата минута за игра с ръка на играч на Краснодар в наказателното поле. Съдията Марко Гуида разгледа ситуацията с ВАР и прецени, че няма основание да свири такава.

Виктор Клаесон отправи опасен удар в 46-ата минута, но Томаш Вацлик спаси.

Краснодар беше много близо до това да изравни резултата в 49-ата минута, когато Реми Кабела стреля покрай Вацлик, но защитник на Севиля успя да изчисти топката пред голлинията.

Севиля пропусна да вкара втори гол в 55-ата минута, когато Люк де Йонг стреля от добра позиция с глава, но над напречната греда в аут.

Краснодар изравни резултата в 56-ата минута, когато Олсон подаде към Вандерсон, който прати топката във вратата на Вацлик. Серхио Ескудеро получи контузия в 61-ата минута и бе сменен от Карим Рекик.

Севиля организира добра атака в 73-ата минута, когато Юсеф Ен Несири подаде към Мунир Ел Хадади, който стреля от границата на наказателното поле на Краснодар, но над напречната греда в аут.

Евгени Городов направи решаващо спасяване в 82-ата минута, когато отрази опасен удар на Усама Идриси.

Футболистите на Краснодар имаха претенции за дузпа в третата минута на добавеното време на срещата за игра с ръка на Карим Рекик в наказателното поле на Севиля, но съдията подмина ситуацията.

Севиля стигна до победата с гол в петата минута на добавеното време на срещата. Ен Несири подаде към Ел Хадади. Първият му удар бе блокиран, но при втория Ел Хадади прати топката във вратата на Городов.

Севиля е с 10 точки и се класира за осминафиналите на Шампионска лига, а Краснодар е с 1 точка.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.