Пропускане към основното съдържание

Драматична загуба за Лудогорец (СНИМКИ)

Лудогорец записа втора последователна загуба в Група "J" на Лига Европа.

Българските шампиони отстъпиха у дома пред Антверп с 1:2 на старта и освободиха треньора си Павел Върба, сега „орлите“ паднаха с 3:4 от ЛАСК в Линц.

Австрийският тим завърши домакинството си с човек по-малко, а хеттрик за разградчани реализира Елвис Ману. 

Въпреки отсъствието на контузените нападатели Ихинио Марин и Клаудиу Кешеру обаче слабата страна на Лудогорец отново се оказа защитата. 

Временният наставник Станислав Генчев повери капитанската лента на Козмин Моци, който записа своя мач №80 за „зелените“ в Европа, но надали ще запомни с добро срещата.

Класирането на "орлите" за директните елиминации вече става много трудно постижимо. Иначе попадения на Балич, Грюбер и супер гол със странична ножица на Рагуз, както и автогол на Вердон разплакаха Лудогорец. Домакините играха последните 17 минути с човек по-малко, тъй като Гърджич бе изгонен. След седмица Лудогорец ще приеме Тотнъм в Разград. "Шпорите" се провалиха срещу белгийския Роял Антверп и това ще е последния шанс тимът на Станислав Генчев, който отново дебютира като треньор на "орлите", да остане в борбата за класиране.

Лудогорец стартира мача много слабо. Защитата на "орлите" не се ориентира по най-добрия начин. Козмин Моци и Вердон се объркаха и оставиха Хюсеин Балич да овладее, да напредне с топка в крака и да стреля към вратата на Пламен Илиев, който не можа да се намеси. Така още във втората минута ЛАСК повежда в резултата.

ЛАСК можеше да реализира и втори гол в 11-ата минута. След изпълнение на пряк свободен удар, топката се озова в Грюбер, който стреля, но Пламен Илиев изби в корнер. От последвалия ъглов удар Мичоръл центрира почти по земя. Там играч на домакините пропусна топката. Тя се озова в Грюбер, който останал сам на точката на дузпата реализира второ попадение за ЛАСК.

Лудогорец се върна в мача в 15-ата минута. Текпетей се опита да се пребори за една топка, но се блъсна в един защитник на ЛАСК. Топката някак обаче се озова в Алекс Сантана, който изведе по чудесен начин Елвис Ману. Той не бе в засада и хладнокръвно преодоля вратаря на австрийците и върна "орлите" в мача.

След изпълнение на ъглов удар в 24-ата минута ЛАСК отново стигна до чисто голово полежение. Петер Филипович бе изпуснат от защитниците на "орлите", той се извиси и стреля с глава, но не съумя да уцели вратата. Минута по-късно защитата на Лудогорец отново сбърка. След центриране Грюбер, Стефан Баджи можеше да си отбележи автогол, но имаше късмет и топката излезе в корнер.

Лудогорец изпусна невероятен шанс за гол. Доминик Янков влезе чудесно в наказателното поле на ЛАСК. Той задържа топката между двама, но успя да подаде към Елвис Ману. Топката му избита, но тя попадна право на крака на Алекс Сантана, който от точката на дузпата не уцели вратата.

В 35-ата минута ЛАСК вкара трети гол! И то какъв! Андраде успя да центрира от левия фланг на атаката на ЛАСК. Топката полетя към непокрития Марко Рагуз, който със странична ножица препарира Пламен Илиев.

В следващите минути объркването в редиците на Лудогорец стана пълно. Всяка втора топка се бъркаше от защитниците от "орлите", които трудно изнасят топката.

В началото на втората част Лудогорец се опита да притисне своя опонент. Сисиньо проби по десния фланг в 50-ата минута и пробав прострелно центриране, което се получи като удар, но вратаря на ЛАСК Шлагер улови.

Въпреки по-активния старт за българите, ЛАСК първи стигна до голово положение. Грюбер получи на границата на наказателното поле и стреля, но Вердон блокира.

При последвалия корнер се получи много сериозно разбъркване в наказателното поле на Лудогорец. Топката се озова в Балич, който стреля. Кълбото се отклони в Сантана и Вердон и излъга Пламен Илиев, който бе безпомощен - 4:1 за ЛАСК! В последния попадението бе записано като автогол на Вердон.

В 67-ата минута Лудогорец реализира второ попадение. Еливс Ману бе изведен по чудесен начин от Алекс Сантана сам срещу вратаря на домакините Шлагер. Атакуващият футболист на "орлите" напредна смело и останал сам стреля. Топката се удари от вратаря, но въпреки влезе в мрежата му!

В 72-ата минута Лудогорец получи правото на изпълни дузпа. Чудесна атака на "орлите" остави Елвис Ману сам на стрелкова позиция в наказателното поле. Там Гърджич от домакините легна, но топката го удари в ръката. Реферът даде дузпа за Лудогорец и изгони защитника за втори жълт картон. Елвис Ману пък реализира наказателния удар и намали резултата на 3:4!

Лудогорец хвърли всички сили в атака в следващите муните. "Орлите" стигнаха до някои ситуации, от които можеха да произлезе нещо по-интересно, но за съжаление до чисти положения не се стигна.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.