Пропускане към основното съдържание

СРАМ: Люксембург, Фарьорите, Лихтенщайн и Гибралтар ни минаха! Само Сан Марино е по-зле от нас

18 мача, 1 победа, 6 равенства и цели 11 загуби. Това е балансът на националния отбор на България по футбол за последните две календарни години, пише „Тема спорт“. Преди успеха над Чехия на 17 ноември 2019-а с 1:0, предишната ни победа бе на 13 октомври 2018-а – обрат за 2:1 над Кипър у дома в Лигата на нациите.

Оттогава – до днес, връщайки лентата за 18 двубоя назад, ще видим, че по-зле от нас е само Сан Марино. Футболното джудже записа за този период от 2 години, в които се играха Лигата на нациите, евроквалификациите и контроли, 18 загуби. По-срамното в случая е, че сме горе-долу на едно ниво с Андора, която също регистрира само 1 победа, при 5 равенства и 12 поражения. Сходно е положението и с Латвия – 1 успех, 7 ремита и 10 поражения.

За сравнение, откакто бихме Кипър преди две лета, тимът от Острова на Афродита записа 3 победи и 3 равенства. Нещо, което ние може само да сънуваме.

В извадения списък не случайно сме взели под внимание само отборите от последните две урни в Европа, защото е видно, че ние все по-сериозно сме се запътили към последната – на футболните джуджета.

За постижения като тези на Люксембург, Фарьорски острови, Лихтенщайн, Гибралтар за въпросните 18 мача назад може само да се мечтае. А, както се казва, когато цифрите говорят, и боговете мълчат.

Комшиите от Северна Македония от есента на 2018-а досега наредиха цели 9 победи и 4 равенства, като ще играят бараж с Грузия за евровиза. А, за да съберем общо 9 победи на нашия национален отбор, трябва да се върнем чак до ноември 2016-а.

Регресът ни е очеваден, а дъното отдавна изкопано. Остана само да се наредим до Сан Марино и да спускаме завесите.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.