Пропускане към основното съдържание

Фирма на ГЕРБ сложи ръка над ваксините за COVID 19

Фармацевтичната компания АстраЗенека и Оксфордският университет са възобновили клиничните изпитвания на ваксина срещу коронавирус, след като тестовете бяха преустановени поради заболяване при един от доброволците, съобщиха от компанията.

От там обаче няма да Ви съобщат, че евродепутатката на ГЕРБ Ева Константинова Майдел преди години бе по-известна като Ева Паунова. От партията на Бойко Методиев Борисов доста усърдно крият няколко неща в нейната автобиография, която никак не се свързва с декларираните от нея европейски и евроатлантически ценности. Това е и главната причина Ева Паунова да смени фамилията си при женитбата си с австрийския адвокат Никлас Майдел. Ева Паунова (Майдел) е дъщеря на Зоя Паунова. 

Майката е от комунистически род от Дупница. В момента Зоя Паунова е изпълнителен директор на „Астра Зенека България“. Преди това е била във "Фармахим" и "Фармация" – Дупница (днес част от "Актавис"). Именно въпросната фирма "Актавис" бе забъркана в скандал с производството на амфетамини, които били предназначени за пазара на братя Галеви. Тя е магистър по фармация от Медицинската академия в София със специализация "Организация и оптимизация на фармацевтичното дело".

„Клиничните изпитвания на коронавирусната ваксина AZD1222 бяха възобновени във Великобритания, след като получиха потвърждение от регулатора - Администрацията по лекарствата и здравните продукти (MHRA), че продължаването на изпитванията е безопасно", съобщиха и от Оксфордският университет.

АстраЗенека и Университетът, обаче, не разкриха подробности около медицинската диагноза на заболелия доброволец.

На 6 септември тестовете на ваксината срещу коронавирус на фармацевтичната компания и университета във всички страни по света бяха прекратени, за да може да се направи независимо разследване на заболяването на доброволеца, върху който е тествана ваксината.

Представители на компанията не уточниха какво се е случило с доброволеца и доколко това би повлияло на по-нататъшния ход на клиничните изпитания. Източник на „Ню Йорк Таймс” твърди, че става въпрос за напречен (трансверзален) миелит - остро възпаление на гръбначния мозък, което понякога се проявява при вирусни инфекции.

След проучване на ситуацията и медицинското досие на пациента британските учени са стигнали до заключението, че тестването може да продължи безопасно.

Преди ден шефът на компанията Паскал Сорио заяви, че AstraZeneca очаква да разбере до края на годината дали ваксината, която разработва, предпазва от коронавирус.

Австралийците ще бъдат "сред първите в света", които ще бъдат ваксинирани срещу Ковид-19, след като правителството на страната сключи споразумение на стойност 1,7 млрд. австралийски долара (1,2 млрд. щатски долара) с фармацевтични компании за безплатна масова ваксинация от началото на 2021 г., съобщи ДПА.

Ако "обещаващите тестове се окажат успешни", Австралия ще получи 84,8 милиона дози от университета в Оксфорд и фармацевтичния гигант АстраЗенека, както и от австралийския университет в Куинсленд и биотехнологичната компания CSL, съобщи австралийското правителство в неделя.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.