Пропускане към основното съдържание

България загуби от Уелс след гол в добавеното време

България загуби с 0:1 в гостуването на Уелс в мач от Лигата на нациите. Прокобата на последната минута застигна "лъвовете" и в Кардиф, след като преди няколко дни по същия начин отборът ни изпусна победата срещу Ирландия. В 94-та минута резервата Неко Уилямс донесе трите точки за "драконите". Младият талант на Ливърпул засече топка след центриране на Джонатан Уилямс с глава, след като бе изпуснат от Спас Делев.

Двата играха по- предпазливо в през първите  10 минути. Пстепенно домакините наложиха превес в притежанието на топката, но нашите национали бяха добре групирани и ги държаха далеч от наказателното поле. Първата възможност пред "лъвовете" се откри в 24-ата минута. Галин Иванов получи топка, финтира съперник и потърси далечния ъгъл. Рикошет в крака на защитник обаче прати топката в корнер. 

При центрирането от ъгловия удар Кристиан Димитров бе задържан в наказателното поле, но дузпа бяха не бе отсъдена. Уелс не закъсня и отговори с бърза атака по десния фланг, на върха на която беше Гарет Бейл. Звездата на Реал Мадрид шутира, но ударът му бе блокиран. Грешка на Георги Костадинов в 36-ата минута позволи на Бейл да атакува отново, но Кристиан Димитров изби топката. 

Две минути преди края българският капитан Георги Костадинов получи първия жълт картон в мача. Галин Иванов бе притиснат от Конър Робъртс и топката му бе отнета. Това принуди Костадинов да го спре с тактическо нарушение, което му донесе първото официално предупреждение. Гарет Бейл опита директен удар от пряк свободен удар, но Георгиев улови топката.

Второто полувреме започна с по-агресивна игра от страна на "драконите”. В 58-ата минута Джеймс изскочи зад отбраната ни и пусна пас към Гарет Бейл. Топката му обаче беше избита и до удар не се стигна. Малко след това и Матю Смит получи жълт картон за фаул срещу бившият капитан на Левски Иван Горанов. Половин час преди края на срещата двамата треньори направиха първите си смени. 

На мястото на Краев се появи звездата на Локомотив Пловдив Димитър Илиев, а Робсън-Сану замени Муур в състава на "драконите"."Лъвовете" отправиха първия си удар след почивката в 63-ата минута. Неделев центрира от корнер и Янис Карабельов не съумя да намери очертанията на вратата. Даниел Джеймс направи пробив в 68-та минута след двойно подаване с Бруукс, но ударът му бе изваден от Георги Георгиев. Отборът предвождан от Раян Гигс бе близо до откриването на резултата в 75-та минута, но късметът беше на наша страна. Гарет Бейл подаде към Джеймс, който асистира на Брукс, но ударът му срещна градата. 

В 82-та дебют за "трикольорите" направи 18-годишният халф на Славия Филип Кръстев. Минута преди последния съдийски сигнал резервата Неко Уилямс се възползва от разбъркването в наказателното ни поле и донесе победата на Уелс.


 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.