Пропускане към основното съдържание

Байерн няма спирка! Нов триумф и рекордна 8-ма Суперкупа на Германия

Байерн Мюнхен не спира да властва по футболните терени и завоюва своя 5-ти трофей за тази календарна година. Баварците" добавиха към пребогатата си колекция от изминалия сезон и Суперкупата на Германия, след като победиха Борусия Дортмунд с 3:2 на празния "Алианц Арена". 

Тимът на Ханзи Флик поведе в 18-тата минута, когато при удар на Толисо вратарят на Борусия отклони топката в гредата, но халфът бе на точното място и овладя отбитата топка, за да направи втори опит, при който вече не сгреши и вкара за 1:0. В 32-рата минута Алфонсо Дейвис намери с прехвърлящ пас Томас Мюлер, който скочи високо и заби топката отблизо в долния десен ъгъл на Марвин Хитц, за да направи резултата 2:0.

Седем минути по-късно Дортмунд успя да върне едно попадение, чрез Юлиан Бранд. Нападателят получи добър пас, напредна и остана очи в очи с Мануел Нойер и не се поколеба да стреля в центъра на вратата, за да отбележи за 2:1. 

В 55-тата минута драмата на Алианц Арена бе пълна, след като Борусия стигна до равенство. Томас Дилейни отправи извеждащо подаване към Ерлинг Холанд. Младокът за пореден път показа добър поглед към играна, реагира бързо и изпревари Нойер, за да вкара отблизо топката във вратата му. Няколко минути по-късно Холанд отново изпита рефлекците на стража на Байерн, но този път Нойер се справи великолепно и отрази удара му.

В 82-рата минута германският шампион отново излезе напред в резултата. Йошуа Кимих овладя с едно докосване топката в наказателното поле и стреля. Вратарят спаси, но топката отскочи и Кимих направи добавка, с кояно прониза мрежата на Хитц за 3:2.

Така Бaйерн Мюнхен завоюва Суперкупата на Германия за рекорден 8-ми път в историята си и добави отличието към останалите четири за този сезон във витрината си.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.