Пропускане към основното съдържание

Байерн триумфира в Шампионската лига, французин "наказа" ПСЖ

Байерн (Мюнхен) е новият крал на Европа! Германският шампион надви с минималното 1:0 ПСЖ на финала на Шампионската лига, изигран на "Ещадио да Луш" в Лисабон. 

Златният гол за баварците беше отбелязан от Кингсли Коман, който беше голямата изненада в титулярите на Ханзи Флик и се отплати по най-добрия начин. 

С успеха си тази вечер Байерн изкова требъл през сезон 2019/20 с титла и купа на Германия и вдигна шестия си трофей на европейските шампиони.

Байерн започна срещата с видимо по-голямо самочувствие и спокойствие и владееше повече топката, опитвайки се да създаде опасност пред вратата на противника. 

Първата възможност за ПСЖ дойде в 9-тата минута, когато Мбапе беше фаулиран в близост до наказателното поле. Неймар изпълни прекия свободен удар, изсипвайки топката в палантерията, но защитата на "баварците" се справи и изчисти. 

Парижани заиграха по-убедително в следващите минути. В 18-тата минута чудесна възможност се откри пред Неймар. Бразилецът получи подаване от Мбапе вляво от вратата и остана очи в очи срещу Нойер, който се намеси решаващо и изби. Неймар пробва втори удар като взе топката от самата аутлиния в опит да я подаде към негов съотборник, но отново германският страж се справи.

Мачът стана по-отворен и атаките пред двете врати се редуваха една след друга. В 22-рата минута Роберт Левандовски получи топката в наказателното поле, обърна се и сякаш от нищото реши да стреля, но късметът бе на страната на Навас и топката се отби в дясната греда.

Френският тим отговори с бърза контраатака, топката се озова в краката на Ди Мария, който получи пространсво и стреля с десния крак, но топката мина над вратата.

Само след 25 минути игра, на Ханзи Флик му се наложи да направи принудителна смяна, след като контузията на Боатенг отново се "обади" и той не бе в състояние да продължи двубоя.

В 29-тата минута след центриране от пряк свободен удар, топката попадна в Ерера, който отправи опасен удар, но той бе отбит от тялото на защитник и мина на сантиметри от страничната греда.

Две минути по-късно Левандовски опита удар с глава от близко разстояние, но той не създаде проблеми за Навас.

След грешка в отбраната на "баварците" в 45-тата минута, Килиан Мбапе размени подаване със свой съотборник и пред французина се откри добра възможност за стрелба, но ударът му бе насочен в Мануел Нойер, който улови без проблем. 

В добавеното време на първата част германският шампион имаше претенции за дузпа, но съдията Орсато даде знак играта да продължи и ситуацията дори не бе разгледана от ВАР. 

В началото на второто полувреме се стигна до напрежение между футболистите на двата тима. Причината бе по-грубо нарушение на Серж Гнабри, което запали искрата между играчите. В крайна сметка ситуацията се успокои, а съдията "излезе" от нея, показвайки по един жълт картон на играчи на двата отбора.

Кингсли Коман даде преднина на Байерн в 59-тата минута. Бившият футболист на ПСЖ получи прецизно подаване от Кимих, след като бе оставен непокрит и засече топката с глава, за да я оплете в мрежата на Навас за 1:0.

Минута по-късно Коман можеше да се отчете и с асистенция, а "баварците" да водят в резултата с 2:0. Французинът подаде към Левандовски, но пасът му бе пресечен малко преди да достигне нападателя.

В 70-тата минута Ди Мария намери отлично Маркиньос в наказателното поле, опита се да стреля, но Нойер излезе придвидливо, скъси дистанцията и се справи с опасността.

В 77-мата минута отново останаха съмнения за наказателн удар, този път за ПСЖ, след като Мбапе бе съборен от Кимих. Съдията не уважи и тези претенции и играта продължи.

В един от последните си шансове в 5-минутното продължение ПСЖ имаше отличен шанс да изравни, след като Мбапе проби, пусна хубав пас към Неймар, който изтегли Нойер от вратата и последва пас към Чупо-Мотинг, но той не успя да насочи топката в мрежата. 

Така "баварците" дочакаха финалния сигнал на Даниеле Орсато, за да започнат празненствата след шестата спечелена Шампионска лига!

Пари Сен Жермен - Байерн Мюнхен - 0:1

Голмайстори: Кингсли Коман (0:1 - 59')


Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.