Пропускане към основното съдържание

Ювентус подпечата девето поредно Скудето (СНИМКИ)

Ювентус защити титлата си в Италия и завоюва 35-тото си Скудето в историята! Момчетата на Маурицио Сари, който вдига за първи път трофея в Серия А победиха с 2:0 като домакин Сампдория в последния мач от 36-ия кръг и така два тура преди края на шампионата се надостижими на върха. 

Главна роля отново изигра зввездата на тима Кристиано Роналдо, който отбеляза 31-ия си гол в шампионата този сезон и бе в основата на второто попадение.

Гостите създадоха първата голова възможност в мача. В 4-ата минута Гастон Рамирес се оказа непокрит в близост до вратата и стреля с глава, но право в ръцете на Войчех Шчесни.

В следващите минути Юве имаше инициативата, но без да създана положения пред вратата на Емил Аудеро. В 20-ата минута Роналдо стреля с глава отблизо, но защитник спря топката на голлинията, а се оказа, че португалецът е извършил и нарушение в атака.

Четири минути по-късно отново Гастон Рамирес имаше шанс да обстрелва вратата с глава, като този път прати топката встрани.Най-добрата възможност за домакините дойде в 44-ата минута, когато Роналдо подаде за Федерико Бернардески на границата на пеналта и крилото стреля силно, но Аудеро направи великолепно спасяване.

Натискът на Юве даде резултат в 6-ата минута на добавеното време. Тогава домакините отново получиха фаул на добра позиция, но този път решиха да използват заучено положение, Пянич пусна към Роналдо, който от движение стреля във вратата за 1:0.

В 51-ата минута едно центриране стигна до Мехди Лерис, който отблизо стреля от движение, но на сантиметри от гредата.

В 54-ата минута гостите имаха още по-добра възможност, когато след центриране от корнер Лоренцо Тонели стреля с глава и по чудо не отбеляза.В 60-ата минута Юве организира бърза контра, Рабио подаде за Роналдо, който стреля под ъгъл и Аудеро спаси.

В 67-ата минута резултатът бе удвоен в полза на домакините. Те организираха контраатака, Роналдо стреля силно, Аудеро изби, но в краката на Бернардески, който отблизо вкара за 2:0.

Сампдория продължи да действа опасно в предни позиции. В 71-ата минута Куалярела тества Шчесни отблизо с глава, но полякът отново бе непробиваем. В 77-ата минута "Моряците" останаха в намален състав. Торсби се хвърли в краката на съпеник и получи втори жълт и червен картон.

В 89-та минута Юве получи дузпа след нарушение срещу Алекс Сандро и Роналдо застана зад топката, за да скъси изоставането си от Чиро Имобиле на само два гола в битката за голмайстор на шампионата, но мощният му удар срещна горната греда.

Така Ювентус събра 83 точки пред втория Интер с 76. Така единствените битки в Серия А, които останаха са за това кой ще бъде вицешампион, като там конкуренцията е между Интер, Аталанта и Лацио и кой ще се класира директно в групите на Лига Европа, като Рома и Милан се борят за ценното пето място в класирането.

Ювентус - Сампдория 2:0
1:0 Роналдо 45+7
2:0 Бернардески 67

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.