Пропускане към основното съдържание

Замесиха Бойко Борисов в скандал с носител на Златната топка

Премиерът Бойко Борисов се оказа замесен в скандален чат, който има връзка с легендарния либерийски футболист - Джордж Уеа. Именно Уеа през 1995 г. е обявен за Футболист на годината на ФИФА. Това става само една година по-късно след като Христо Стоичков взе Златната топка на Франс футбол.

През 1995 г. Уеа е обявен за Играч на годината на ФИФА (и е единственият награден от Африка), носител на Златната топка на Европа и Африкански футболист на годината. Той напуска Милан през август 2000 г., за да влезе последователно в редиците на Челси, Манчестър Сити и Олимпик Марсилия. През май 2001 г. Уеа преминава във ФК Ал Джазира от ОАЕ.

След футбола Уеа се занимава с хуманитарна и политическа дейност. В продължение на няколко години е Посланик на добра воля към УНИЦЕФ. През 2005 г. губи президентските избори в родината си. През декември 2017 г. е избран за президент на Либерия.

Преди години легендата на Милан отново се оказа свързан с България. Него син беше привлечен в бургаския футболен отбор - Черноморец. Наследният на Уеа обаче не остави трайна следа в отбора воден тогава от Красимир Балъков. 

Името на Джордж Уеа се оказа замесено в поредна порция чатове от телефона на обвиняемия за аферата „Боклукгейт“ бизнесмен Пламен Бобоков, които бяха разпространени от Специализираната прокуратура. Този път обаче кореспонденцията засяга не президентския съветник Пламен Узунов, а самия държавен глава и съпругата му.

От разпространените от държавното обвинение разговори става ясно, че Бобоков е бил в изключително близки отношения с Румен Радев, като дори е разговарял с него на „ти“. От материалите излиза още, че бизнесменът е поддържал контакти и жената на президента Десислава Радева, като съдържанието на разговорите между двамата към момента не се оповестява.

„Във връзка с множеството запитвания от медии, високият обществен интерес и с цел представяне на обективната истина, Специализирана прокуратура публикува част от текстова комуникация между вероятно лице с имунитет от една страна и обвиняемия П.Б. от друга. Комуникацията се публикува с разрешение на наблюдаващите прокурори, съгласно чл. 198 НПК. Същата се съдържа в експертиза на мобилен телефон, ползван от П.Б.“, пишат от държавното обвинение.

А анализът на комуникацията установи размяна на съобщения между Бобоков и Румен Радев, като на 29 септември 2019 г. в 16:15 ч. Plamen Bobokov изпраща на Prezident - Rumen Radev съобщение с текст: „Привет от Монровия! Сенатът гласува вчера нашата концесия и Приста Порт е вече официален концесионер на пристанище Бюкянън в следващите 25 години!......Президент Джордж Уеа много би се радвал да се види и запознае с теб! Ето защо е необходимо и сериозно назначаване на посланик в Нигерия с акредитация в Либерия! Успех на предстоящия голям форум в Ню Йорк и огромни благодарности за подкрепата! Пратил съм координатите, ако има нужда от нещо съм на линия 24/7!“.

„Горното се публикува и с оглед поредно изнасяне на неверни твърдения в ефира на национална телевизия. Анализът на информацията, съдържаща се в изготвената експертиза и приложенията към нея, продължава“, посочват още от държавното обвинение.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.