Пропускане към основното съдържание

Локо (Пд) триумфира с Купата на България

Актуалният носител на Купата на България – Локомотив Пловдив, задържа трофея при себе си, след като срази ЦСКА след дузпи в юбилейното 80-о издание от надпреварата! Това се случи, след като двата отбора направиха 0:0 след продължения в горещия 26-и юни в София, но след дузпи „смърфовете” сразиха „червените”, като вкара всичките си пет, докато тимът на Милош Крушчич реализира само три. Големият пропуск за ЦСКА дойде във втория опит, когато Али Соу стреля слабо, а Илко Пиргов отрази удара му.

Първата по-опасна ситуация дойде в 17-ата минута. Тиаго изведе Евандро сам срещу вратаря, но леко под ъгъл. Бразилецът обаче вместо с левия, опита да вкара с десния крак, но ударът му не се получи и Луков без проблем улови.

В 35-ата минута Аралица поиска дузпа, претендирайки, че Антов го е съборил в наказателното поле, но реферът Георги Кабаков остана безмълвен. В ответната атака Соу намери Тиаго, португалецът шутира от средна дистанция, но слабо и в аут.

Три минути по-късно Салинас стреля от 23 метра, но твърде неточно.

В 43-ата минута червените успяха да затруднят по-сериозно Локомотив. Занев засече с глава центриране от корнер, топката рикошира в гърба на Соу и затрудни Луков, но в крайна сметка вратарят на смърфовете плонжира и изби.

Първият точен удар за втората част стана факт в 69-ата минута. Отправи го резервата Енрике, но Луков улови. Четири минути по-късно Турицов надбяга Петрович и центрира към точката за изпълнение на дузпа, където Енрике засече с глава, а Луков, който беше напуснал рамката на вратата, се върна и изби пред голлинията.

В 77-ата минута Мазику шутира опасно от далечна дистанция, но покрай вратата. Пет минути по-късно Тиаго стреля от фаул, Луков изби в малкото наказателно поле, но за късмет на стража на Локо топката попадна в негов съотборник, който изчисти.

След тези две ситуации натискът на футболистите на Крушчич намаля, редовното време приключи при 0:0 и срещата влезе в две продължения от по 15 минути.

Първото от тях премина в много борба и три-четири доста неточни удара от фаул на играчи в червено.

В 115-аата минута символичните домакини останаха с човек по-малко след груб фаул на Малинов в центъра на терена срещу Цветанов, за което получи втори жълт и респективно червен картон.

Това не се отрази кой знае колко на играта, отборите не си вкараха гол и срещата ще се реши след изпълнение на дузпи.

ЦСКА-СОФИЯ - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 0:0 след 120 минути игра

ПРИ ДУЗПИТЕ:

0:1 Илиев
1:1 Занев
1:2 Алмейда
1:2 Соу - Пиргов спасява
1:3 Карагарен
2:3 Жеферсон
2:4 Малонга
3:4 Кери
3:5 Цветанов

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

ГАДНО: Хлебарки налазиха Фитнес Pulse (СНИМКИ)

Крайно занемарена е хигиената във веригата от фитнеси Pulse.