Пропускане към основното съдържание

Тестват върху хора ваксина срещу COVID-19

Във Великобритания започнаха да инжектират 300 души с експериментален продукт срещу коронавирус. Ваксината е разработена от Имперския колеж на Лондон, а пробите върху животни показали, че препаратът е безопасен.

Първият инжектиран пациент е 39-годишна жена, работеща във финансовия сектор. Ако тестовете се окажат успешни, ще има втори кръг. В него ще участват около 6000 души.

Към този момент общо 13 ваксини в шест държави са в напреднал етап на разработка.

„Решението дойде от усещането, че не знам какво да направя, за да помогна. После се появи вариантът да стана доброволец. Осъзнавам, че няма да можем да се върнем към нормалния начин на живот, ако нямаме ваксина. Искам да съм част от този процес", каза Кати, която е доброволец.

„Ваксината е направена така, че можем да произведем два милиона от едва литър препарат. Представете си една еднолитрова бутилка лимонада - такова количество ще ви даде дози за 2 милиона души. Така, ако ваксината е успешна, което е едно голямо "ако", ще сме способни да започнем производство за целия свят много по-лесно. Няма да се налага изграждането на големи фабрики”, поясни Робин Шатък, ръководител на научния екип.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.