Пропускане към основното съдържание

Анализ на снимките компромат за Борисов

Увеличение от снимка 1. Файлът е с име Bace_nanka.jpg (Баце нанка). Човекът на снимката по телосложение, подстригана глава, част от лицето, съвпада с Борисов. Но снимката нищо не компрометира – сниман е спящ човек. Компроматът е чекмеджето на нощното му шкафче, пълно с пари и злато.
Снимките, изпратени за Бойко Борисов на няколко сайта, засега не могат да бъдат определени със сигурност като оригинални или като фалишифицирани или манипулиирани.

Някои от тях са снимки на гардероб и шкафчета, които няма нужда да се фалшифицират. Може да са аранжирани в някаква среда, дом, и да се твърди, че това е домът на Борисов. Но понеже приближеният до властта сайт „Пик” побърза да обяви снимките за заговор на НСО срещу Борисов с цел държавен преврат, това означава, че признава тяхната автентичност. Или поне твърди, че са снимани в дома на Борисов, докато той отсъствал и парите и златото са постановка.
Снимка 1. Файлът е с име Bace_nanka.jpg (Баце нанка). Човекът на снимката по телосложение, подстригана глава, част от лицето, съвпада с Борисов. Но снимката нищо недоказва – сниман е спящ човек, това не е компромат.
На снимките се виждат пачки с банкноти от по 500 евро, на обща стойност вероятно към половин милион евро. Отделно на една от снимките има три златни кюлчета по 250 г и още едно по-голямо, от което се вижда само края му.
На една от снимките се вижда на гардероб, който е същият, като на снимки от едно интервю на Борисов в дома му в Банкя. До гардероба седи и същата печка, кяквато се вижда на снимките , излезли в списанието „Love” преди повече от 7 години. Правени са от фотографа Александър Михайлов, а интервюто – от Миролюба Бенатова.
На една единствена от снимките се вижда спящ човек (Снимка 1.). Файлът на снимката е наименуван Bace_nanka.jpg (Баце нанка). Човекът на снимката е сниман под ъгъл и трудно може да се правят изводи, но по телосложение, ръка, стригана глава, и частта от лицето, което се вижда, съвпада напълно с Борисов. Връзката между тази снимка и останалите, е шкафчето, пистолетът, нощната лампа и кремове върху него.
Увеличение от нощното шкафче на снимка 1. със спящия съвпада със снимките на нощното шкафче от другите снимки.
Снимките не са правени по едно и също време. На три от тях върху шкафчето се виждат кремове. На една кремовете са с с по-пълни туби, надписи върху тях не се разчитат. На друга снимка тубичките на кремовете са доста изпразнени, употребявани многократно – „Волтарен” за болки в стави и мускули, „Лумизил” за гъбички, „Фенивир” за кожни екземи и херпеси.
Снимка 2. Вижда се част от леглото и същото нощно шкафче, като на снимката със спящия. В отвореното чекмедже се пачки по 500 евро, няколко златни кюлчета по 250 г.
Файловете на снимките имат различни дати – от 2014, 2017, 2019, а снимката на спящия върху леглото е с дата 2021 г., също и снимката на гардероба. Това показва, че данните са манипулирани, ако не на всичките, поне на две снимки. Манипулацията е с цел да не се разбере кой кога е снимал, но може да се предположи, че са отпреди няколко до една година назад (подобно на записа). Освен снимката със спящия на леглото, чийто файл е с име Bace_nanka.jpg, останалите файлове са с имена като от айфона, с който са снимани.
Шкафчето от снимка 2. увеличено. Кремовете отгоре са ползвани доста, в сравнение с другата снимка. Пистолетът си е на същото място.
По предварителният анализ на сайта „Биволъ”, метаданните са манипулирани, но е останал пак ай-пи адрес, който е на мобилния оператор А1. Снимките са правени с Айфон 6 и 6S.
Ако се съди по номерацията на файловете, те са правени вероятно от потребител, който държи много снимки в смартфона си – хиляди. Това е характерно за жени, за госпожици и манекенки, които си правят много селфита и снимки за Инстаграм.
Възможно е и номерата на файловете да са манипулирани, доколкото два от тях са с имена IMG_5555.jpeg, а друг IMG_1111.jpeg.
Чекмеджето от снимка 2. увеличено. Виждат се две пачки по 500 евро, златни кюлчета по 250 г. В дъното се вижда ръб на златно кюлче по-голямо от 250 г. Отпред две пачки по 500 евро и пликове вероятно също пълни с банкноти.
Снимка 3. е правена по друго време от снимка 2. Този път чекмеджето е пълно с повече пачки по 500 евро.
Увеличение от снимка 3. Пистолетът си е на място, но кремовете се различават, четат се надписите им, и тубичките са по-пълни от тези на другата снимка.
Увеличение от снимка 3. Ако се съди по броя на хоризонтално и вертикално разположени пачки, става дума за най-малко 10 броя. Една пачка със 100 банкноти е 50 хил. евро. Може само да се предполага каква е сумата в чекмеджето, но е около половин милион евро.
Снимка 4. е правена заедно със снимка 2. Виждат се две златни кюлчета, средното и горното са марка Umicore, 250 г. Серийният номер не се чете. Най-долното кюлче е неизвестна марка. 250 г инвестиционно злато по сегашния курс струват около 25 хил. лева. Виждат се и две пачки по 500 евро, чете се сериен номер на горната банкнота. В двата плика до тях вероятно също има пари.
Снимка 5. По-общ план на стаята. На снимката се вижда гардеробът и същото шкафче с пистолета и кремовете, и печка.

Увеличение от снимка 5. Виждат се кремовете, не се разчитат надписите по тях.
www.e-vestnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

ГАДНО: Хлебарки налазиха Фитнес Pulse (СНИМКИ)

Крайно занемарена е хигиената във веригата от фитнеси Pulse.