Пропускане към основното съдържание

Вирусът бил отслабнал. Светът постави своеобразен рекорд. 181 005 заразени с коронавирус

Вчера светът постави своеобразен рекорд. 181 005 заразени с коронавирус за 24 часа. На този фон у нас ни обясняват:

1. Че вирусът бил отслабнал. Така били казали учените. Кои учени? За да “отслабне” един вирус трябва да мутира или да премине през голяма част от популацията и да предизвика имунен отговор. Чета Nature, The Lancet, New England Journal of Medicine, Medscape, PubMed. Никъде до този момент не срещнах статия, че е открита генетична мутация и вирусът е отслабнал. А стадният имунитет е мираж, защото в голяма част от преболедувалите не се откриват антитела.

2. Че го донесли в България завърнали се от чужбина. Може. Защо тогава отпадна карантината при завръщане от чужбина? За вчера, 19.06., Франция има 811 заразени. Полша има 301. Румъния има 320. Германия-534. И т.н. Завръщащите се дори не биват тествани.

3. Огромен брой публикации доказаха, че маската предпазва от заразяване и предаване на вируса. Защо маските не са задължителни на обществени места аз нямам логично обяснение.
Ето ви един интересен пример. Тайван е остров с население около 23 млн. души. Вицепрезидентът на Тайван е епидемиолог. Ама истински. Още в началото разработиха стратегия за строго проследяване на заразените и контактите им, тестване и задължително носене на маски, 124 точки стратегия. Още през януари Тайван осигурява 6,5 млн маски за рисковите групи работещи и население. Към днешна дата в Тайван има общо 446 заразени и 7 починали. Общо! От началото на пандемията. На 23 млн. население. България се движеше в таблицата на Worldomerer заедно с Тайван...

Д-р Сибила Маринова, началник на ОАИЛ, "Д-р Стефан Черкезов", анестезиолог

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.