Пропускане към основното съдържание

Правосъдието в САЩ уби с ток невинно 14-годишно дете

Джордж Стини младши. е най-младият човек, осъден на смърт през 20 век в САЩ. Бил е само на 14, когато е екзекутиран от електрически стол.

По време на процеса си, до деня на екзекуцията си, той винаги носеше Библията в ръцете си, твърдейки за невинност. Обвинен е в убийството на две бели момичета, Бети на 11 години и Мери на 7 г Телата са намерени близо до къщата, където тийнейджърът е пребивавал с родителите си.

По това време всички заседатели бяха бели. Процесът продължи само 2 часа, а присъдата е постановена 10 минути по-късно. Родителите на детето били заплашени и възпрепятствани да му подарят подаръци в съдебната зала и след това да ги изгонят от този град.

Преди екзекуцията Джордж прекарва 81 дни, без да може да види родителите си.
Бил е затворен в изолационна килия, на 80 км от града си. Изслушан е сам без присъствието на родителите си или адвокат.

Удариха го ток с 5,380 волта в главата и трябваше да седне на купчина книги, щот му беше твърде малко главата, за да стигне до механизма.

70 години по-късно невинността му окончателно е доказана от съдия в Южна Каролина. Гредата, с която са убити двете момичета, тежала повече от 19.07 килограма. Затова за Стини беше невъзможно да може да го вдигне, камо ли да може да удари достатъчно силно, за да убие двете момичета. Детето беше невинно, някой сглоби всичко, за да го обвини само за това, че е
#blacklivesmatter

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

ГАДНО: Хлебарки налазиха Фитнес Pulse (СНИМКИ)

Крайно занемарена е хигиената във веригата от фитнеси Pulse.