Пропускане към основното съдържание

Дадоха Мутафчийски на прокуратурата

БОЕЦ даде Мутафчийски на прокуратурата за престъпление по чл. 326 от Наказателния кодекс.

БОЕЦ внесе сигнал срещу Венцислав Мутафчийски – председател на Националния оперативен щаб, за това, че в свое интервю за електронната медия TV1, на въпрос на журналистката Миролюба Бенатова „Вие какво очаквате от сега нататък да се случи?”, генерал-майор професор д-р Мутафчийски отговаря: „Очаквам да измрат много хора, яко да измрат”.

На уточняващ въпрос на журналистката „Защо, на база на какво?”, Мутафчийски не представя допълнителна информация, или аргументи за заявената от него прогноза под формата на очаквания, че много хора ще измрат.

БОЕЦ считаме, че изразеното и разпространено чрез електронната медия от генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, в качеството му на председател на НОЩ, представлява предаване на заблуждаващи знаци за тревога под формата на подвеждащата информация, за това, че много хора ще измрат, яко ще измрат.

БОЕЦ считаме, че това е престъпление по чл. 326, ал. 1 и ал. 2 от НК с предвидено наказание до 5 години затвор и глоба от 10 000 до 50 000 лева., като утежняващо вината е обстоятелството, че генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски извършва престъплението в качеството си на длъжностно лице – председател на Националния оперативен щаб, чиято отговорност и задължение е да информира обществото и така обявената от него позиция в това интервю, че „много хора ще измрат, яко ще измрат” предизвиква настъпването на значителни вредни последици, изразяващи се в масови притеснения и тревога сред българското общество и паника от една страна и срив на доверието в НОЩ и държавните институции от друга страна.
18.05.2020г.                Георги Георгиев – председател на УС на ГД „БОЕЦ”

Коментари

  1. И вас да предизвикат, и омаловажат действия и труд, бихте я разкарали от главата си !!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е, много действия и труд трябват, един ден да говориш едно, на следващия - друго ..... А и лъжите много енергия изискват, така че - може и да сте права .....

      Изтриване
    2. Голям труд няма що. Друг е въпроса, колко пари ще вземе за всичките тези заплахи към народа. Всички са заплетени като свински черва, начело със СЗО.

      Изтриване
    3. Каквото и да ми кажат, никога не бих си позволила да се изкажа по този начин!!! Става и си замина, не да говори такива глупости, не му отива нито на годините, нито на позицията, която е заел! Какъв човек трябва да си, че да ти дойде това на акъла изобщо?

      Изтриване
    4. Не може в качеството си на длъжностно лице съобразно отговорностите си ,да говори с такъв език.Ксто не е на нивото на работата е трябвало да не в заема , и да не получава по 26 Хиляди лева на месец за да върши нещо , което не му харесва и не може!!!Това е журналист и задава въпроси от името на обществото с цел да го информира.

      Изтриване
    5. По детски наивен коментар! Некачествена защита! Незряло разсъждение!

      Изтриване
    6. По детски наивен коментар! Некачествена защита! Незряло разсъждение!

      Изтриване
    7. По детски наивен коментар! Некачествена защита! Незряло разсъждение!

      Изтриване
  2. Това за благодарност за безсънните му нощи, неблагодарници и мръсници сте! Безсъвестни гадове нещастни

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. horata ne sa za podigravka konstituciata e za vsichki za bezsannite mu noshti se plashta taka che da si nosi poslednstviata

      Изтриване
    2. Пийте си хапчетата и не говорете глупости.

      Изтриване
    3. Какви безсънни нощи, говоренето на глупости и натягането за пагони не го прави специалист.

      Изтриване
    4. А относно фрапиращата некомпетентност на Ананиев, който буквално не знае какво прави и къде се намира в пространството какво да кажем...

      Изтриване
    5. Интересното е че в високоспециализирания ЩАБ няма нито един епидемиолог, който би следвало в една нормална държава дори да оглавява това подразделение на министерството на здравеопазването. Няма данни и на колко смъртни случаи са правени аутопсии които биха доказали наистина от какво са починали или от други болести които са били налични по време на заболяването от коронавируса. Така че, тази комисия беше направена само за пред народа и то за пред неуката и част! Казвам го със съжаление, но по по-голямата част от хората, това се явно се вижда!

      Изтриване
    6. Явно спиш с него и знаеш, че нощите са му безсънни.

      Изтриване
    7. Безсънни нощи? Ти да би да си го приспивал? Я, не стой тук, ние не го харесваме. Отиди да го отешиш, че ние сме лоши!

      Изтриване
  3. Ама Мутафчийски говори истината . Всички ще умрем . Едни по-рано , други по-късно . Не го ли знаехте ?!?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, не го знаят. Много безсмъртни има - и всички мерки да свалят, те няма да се откажат от маските по улиците .....

      Изтриване
  4. А Мангъров кога?

    ОтговорИзтриване
  5. Добре де, та той и Бойко говореше същото по телевизията. Него кога?

    ОтговорИзтриване
  6. Паляци сте и вие смешници! Докато вие отделяте по 1 час на ден да бълвате тъпотии, други хора не са почивали с месеци. Дърпай "Боец" и от вас к*р не стаа.

    ОтговорИзтриване
  7. Това са пълни глупости!
    Ако се следва логиката, трябва да дадете под съд Бенатова и телевизията, която е излъчила тези "предизвикващи страх" думи!Несериозно е това, което правите и няма никаква обществена полза от него! И обърнете внимание, че СЗО, както и много специалисти по света от доста време предупреждават за повторна вълна, която може да ни засегне далеч по-тежко от сегашната. Хората трябва да бъдат предупредени, а не приспивани с дезинформация.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    2. А бе анонимен, що се плашиш да застанеш тук с името си... или нямаш такова...???

      Изтриване
  8. Те вече измряха много хора.За малка Бьлгария и това е много.Не сьм изпаднала в паника и тревожност след тези думи.Срамно е да се сьди точно Ген Мутафчийски...

    ОтговорИзтриване
  9. Всички сте промити мозъци, гледайте само телевизия и по точно Нова и всички други корумпирани телевизии и се панирайте. Някой да кажа само дали е видял един болен и починал в реалност някъде. Всяка седмица пътувам за Германия няма един болен някъде да съм видял, такава масова злоупотреба и манипулация(конспирация) не съм виждал и чувал

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не можеш да отвориш очите на слепец. Това са глупави и страйливи хотица. Жалка работа.

      Изтриване
    2. цата, те ходят с маски!?! Те едва ли да са чували за Тайното световно правителство и Новия световен ред!?!Стадото яече е готово за поробване и за манипулации. Има пълен контрол яърху него!!!

      Изтриване
  10. Аз пък очаквам Майтапчийски да умре! Айде да видим сега...!?

    ОтговорИзтриване
  11. Какво го защитавате това заслужава бил пример за народа всява паника и с цялата си наглост каза думите "много хора ще измрат, яко ще измрат" кой е той такъв като другите крадци знае само да граби.....

    ОтговорИзтриване
  12. Я стига глупости! Това не е истина!

    ОтговорИзтриване
  13. Какво го защотавате,какви безсънни нощи,мръсна подлога на властта говори това,което му е заповядано

    ОтговорИзтриване
  14. Аз да попитам медията не носи ли отговорност след като тя е основният разпространител. И Недей се си боже да се изпълни това което е казал Кой ще носи отговорността че са го осъдили неправилно. Или май най-важното Боец да си набира политически дивиденти.

    ОтговорИзтриване
  15. "Боец", "Боец", въпреки цялата ми непоносимост към БМБ и неговите слуги, мога само да кажа, че в условията на една наистина военна обстановка, ти първи би се насрал! Аман от бойци, атаки, ипони и всякакви други подобия! Гнусно е!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Изчетох всички коментари и за пареден път установих, че това е типична българска черта - никой не оплюва Мутафчийски, че си е позволил подобна наглост, а всички оплюват Боец, че си е позволил да критикува Мутафчийски!!!Браво българи, ето за това и ББ и всички политици се отнасят с вас като с мърша!

      Изтриване
    2. Много правилно.
      Ако ми падне тоя Годжи ще му разкатая фамилията. Този алчен дебил е готов на всякаква простотия за пари. За мен дори не би трябвало да бъде военен. Тоя боклук си позволи да си прави гаргара с цял един народ защото не си беше и помислил че ще има протести и положението ще се затегне до там че хората да разберат за голямата измама Ковид19 . Не пиша за останалите боклуци понеже става дума само за тоя кръгъл идиот Майтапчийски.

      Изтриване
  16. Този Майтапчийски за нищо на става ни за доктор ни за генерал. Като доктор е кръгла нула защото един лекар трябва да бъде внимателен с пациентите си и в никакъв случай да не всява страх или паника. Този слаботоков малоумник направи точно обратното в продължение на няколко седмици и като не му се получи реши да избълва следващата глупост че скоро очаква много хора да умрат ама яко да измрат. Получили били писмо от Пентагона и му се изправили косите дето ги няма на плешивото му теме. Е да ама в писмото пише че цирка свърши и сега не знаят какво да правят. А един генерал който не може да си сдържа нервите не за генерал а и за ефрейтор не става. А тези които вземат негова страна да си го пробират у дома и да си му слушат простотиятя денонощно та така скоро няма да излязат от лайната в които ще ги набута тоя нейранимайко. Безочлив лъжец, кретен и дебил.

    ОтговорИзтриване
  17. Явно Боец са от гей-парада. Съжалявам, че им четой идиотиите.

    ОтговорИзтриване
  18. Деянието е несъставомерно. Въпреки, че хунтата на Баце използва този текст от НК за политически репресии

    ОтговорИзтриване
  19. Правилно, БОЕЦ, но трудно ще ги осъдите тия тримата от НОЩ, защото се оказва,че не носят никаква отговорност.Виж интервюто на адв. Петьо Славов, специалист по административно право от 26 юли,2020 във Фейсбук,страницата на Инициатива Правосъдие за всеки, озаглавено "Легитимни ли са разпорежданията на НОЩ..." Оказва се, че такова понятие "Щаб" няма в законодателството/ освен по време на война,разбира се и при други изисквания. В случая се прави междуведомствен експертен съвет с ясни задължения.От НОЩ досега не е открит нито един протокол, или стенограма от заседание,т.е.такива не са провеждани.Няма и нито ред от препоръките им за да пише здравния министър безумните си заповеди.Доколко са експерти видяхме, как ги измислят тия цифри и данни един Господ знае. На всичкото отгоре в списъка от членовете имало съвсем други имена, с две думи пълна измама. На каква цена тия хора си плюят на авторитетите и дипломите не се знае, но това е престъпление към психясалите от страх хора,заради всекидневните им внушения за трупове и яка смърт.Трябва да им се потърси отговорност!

    ОтговорИзтриване
  20. Минаха цели 2 години и нищо не се е чуло относно този казус.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.

РАЗКРИТИЕ: Столична община тайно е подменила жълтите павета

От Столична община тайно са подменили традиционните жълти павета, като вече са поставени бетонни само оцветени в златист цвят, научи BGPravda. Така е премахната културна ценност за цяла София.