Пропускане към основното съдържание

Вижте къщата на любовницата на Борисов в Барселона (СНИМКИ)

Най-после лъсна къщата на Борислава Йовчева „Мис Бикини” в Барселона, която стана повод за разследването срещу Бойко Борисов. В предаването на Сашо Диков по Евроком, благодарение на зрител на предаването, живеещ в Испания, бяха показани снимки отвътре на прословутата къща.

Пред български медии испанските власти заявиха, че водят разследване за пране на пари около тази къща, като премиерът ни също е обект на това разследване.

Смята се, че моделката Борислава Йовчева, за която е била интимна с Борисов и дори има дъщеря от министър-председателя, вече не живее във въпросния имот в Барселона, а го е обявила за продажба, пише narod.bg.

Оказа се, че миската от Сандански е живял в невероятен лукс заедно с родената през 2012 г. своя дъщеря Ема и двамата си родители в Барселона. Младата жена и баща й са разследвани от каталунската полиция „Мосос д’Ескадра“ и антикорупционната прокуратура за пране на над 5 млн. евро. В началото на април тази година луксозната къща на улица „Францеск Ривалта” 8 във вилната зона „Esplugues de Llobregat“ е обявена за продажба чрез няколко агенции за недвижими имоти в Барселона. Според обявите, имотът от 560 кв. е с панорамна гледка към Барселона и морето, има басейн, 5 спални и 7 бани.
Къщата е на 5 етажа, а дворът й е 850 квадрата. Освен вътрешни стълби, тя е снабдена и с асансьор.
На приземния етаж има приемна, офис и тоалетна. На първия етаж – 4 спални, като основният апартамент е с двойна баня, съблекалня, малка стая с камина и тераса. На другите етажи има няколко трапезарии с достъп до верандата, тоалетни и прочие. Басейнът е частично покрит, със съблекални и душове. Прочутият имот разполага с гараж за общо 8 коли, обясняват от агенцията за недвижими имоти „Engel Volkers Sant Just“.


Според тв водещия Сашо Диков, след избухването на скандала „къщата в Барселона“ Борислава Йовчева е „изчезнала“, като набързо е затворила луксозния си бутик в центъра на Барселона. В момента се смята, че „Мис Бикини“ заедно с родителите си и малката си дъщеря се намират някъде в САЩ.

Семейството на Йовчева е заподозряно от властите в Барселона, че се е облагодателствало от престъпна схема чрез фирмите Numin Invest SL и Emma BGS SL, получили милиони евро от „физически лица, които не пребивават в Испания“. Според в. „Периодико“ каталунската полиция е проверила дали данъчните декларации на Борисов в България показват възможност той да е направил инвестициите в двете компании. Официално обаче той не разполага с такива средства. Каталунската полиция потвърди пред български медии, че разследва случая, но отказа подробности на този етап.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Вижте, къде и за колко се продава къщата в Барселона
Като собственик на въпросната къща вече нееднократно се заяви бизнесменът Александър Чаушев, който обясни, че я е дал под наем на Йовчева, която иначе не познавал. Той твърди, че е закупил имота преди години за 3 млн. евро с инвестиционна цел и испанските власти не са го търсили във връзка с разследването.
Според цитираните от „Периодико“ данни къщата действително е купена за 3 милиона евро през 2013 г., но се води собственост на Numin Invest S.L. Между януари и юли 2013 г. Йовчева управлява фирмата, регистрирана с капитал от 3000 евро. След това тази функция поема баща ѝ Георги Йовчев. Двамата нямат предишен опит със сериозен бизнес. Не става ясно как започват да се занимават с въпросните фирми и по каква линия е осигурено финансирането им.

Хипотезата за връзката на премиера с т.нар. „къща в Барселона“ излезе за пръв път наяве през 2016 г. в тайните записи от разговори между двете бивши съдийки Владимира Янева и Румяна Ченалова със столичния адвокат Момчил Мондешки. В тях се чуваше бившата председателка на Софийския градски съд да казва, че Борисов е купил къща на жена, към която имал „положително отношение“.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.