Пропускане към основното съдържание

В очакване на новия албум на Ghetto Sista

Нежното лице на българския рап - Ghetto Sista даде интервю за BGpravda. От него ще разберете, как преминава ежедневието на един роден рапър. Ще получите отговор и на вечния въпрос - какви са бъдещите творчески планове на Биляна Борска, която вече наложи марката Ghetto Sista. Тя е част от група ЛОУ, а какво се случва в студиото на дуета ще разберете само от BGpravda.

Да започнем с нещо твърде актуално в наше време: Как се прави рап в условията на коронавирус?

  • Ситуацията в световен мащаб е доста стресираща за всички ни. Аз лично се старая да не се поддавам на паника и отрицателни мисли. Прекарвам времето си  работейки от вкъщи, пиша текстове,  записвам нови песни и тренирам почти ежедневно.

Сега мислите ли върху възможността да създадете собствена марка маски, след като вече имате брандирани тениски и шапки?

  • Да, всъщност вече поръчах първия прототип на маска с лого Ghetto Sista. Ако се окаже сполучлив и има интерес може да пусна лимитирана серия в продажба.

Как върви развитието на ЛОУ студио?

  • Работим усилено, както винаги.

Виждате ли на хоризонта млади таланти, готови да се хвърлят в бурното море на българския рап?

  • Винаги има нови попълнения на сцената, напоследък даже бих казала, че има твърде много рапъри. Следя новите артисти, има талантливи сред тях, но все още не съм намерила фаворит...

Бихте ли организирали рап батъли?

  • По-скоро не, когато прохождах в рапа ходих по батъли и се доказвах, но вече нямам интерес в тази посока. Предпочитам да се фокусирам над цялостна концепция за песни и албуми.

Как минава "Един от всички петъци"?

  • В очакване на края на работния ден, за да вляза в студиото и да запиша новия си трак.

Как и къде се роди идеята за парчето?

  • Един петък, докато четях новините в един сайт осъзнах, че обявиха извънредното положение в петък. Оттам се роди идеята за припева и съответно парчето.


Проектът "100 Bars" e изцяло записан и заснет на един дъх, как се постига това - повече опит ли е необходим или всичко е въпрос на усещане и правилна мотивация?

  • Макар да изглежда лесно, всъщност този проект ми отне цели два месеца. Целта ми беше не просто да напиша смислен текст с дължина 100 строфи, но и да вкарам в него сложна лексика, интересни римови схеми и flow и след това да го израпирам на един дъх, докато камерата ме заснема. И честно казано се гордея с резултата!

Как виждате бъдещите си парчета - бихте заложили повече на социална лирика или на повече ударна доза забава?

  • Моят рап винаги е бил социално ангажиран. Често в привидно лековата форма засягам доста дълбоки теми, така че смятам така да бъде и занапред.

Вие от ЛОУ бяхте "нахранени" от един ваш колега, не му останахте длъжни, но може ли да станем свидетели на рап война или всичко е приключило?

  • Грозна история, която смятам да оставя в миналото...

Как вървят продажбите на последния Ви албум?

  • Целият тираж на 19*06 беше продаден, което много ме радва.

ЛОУ непрекъснато създава продукция, заформя ли се нов албум?

  • Разбира се, в момента работим по албум на име “19 в играта”
Интервю на д-р Николай Георгиев

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.