Пропускане към основното съдържание

Ето я жената, която наследява починалия лидер на Северна Корея

Починалият Ким Чен Ун наследи титлата от баща си Ким Чен Ир, който от своя страна беше обявен за наследник на баща си, първия лидер на Северна Кория - Ким Ир Сен. Затова може би не е изненадващо, че единствената сестра на Ким Чен Ун, Ким Йо Йонг, играе толкова важна роля, като известността й само се увеличава през последните години.

Смята се, че Ким Йо Йонг е с четири години по-млада от брат си, родена е през 1987 г. Двамата заедно посещават едно и също английско езиково частно училище близо до Берн в Швейцария и споделят дом, в който работят служители  - севернокорейски телохранители. Завършила е родния си университет в Ким Чен Сон в Северна Корея (кръстен на дядо й) със специалност компютърни науки, преди да поеме младша роля в партията през 2007 година.

Рядко беше виждана на публични места до 2010 г., когато беше снимана на партийна конференция, но стана по-известна в месеците преди смъртта на баща й през 2011 г., и се смята, че е помогнала за уреждането на брат си като върховен лидер. През 2014 г. тя бе споменавана от държавните медии в Северна Корея, докато придружаваше брат си по време на избори, което беше демонстрация как нейното значение нараства.

До 2018 г. тя представляваше брат си на зимните олимпийски игри 2018 г. в Пьонгчанг, Южна Корея, но беше понижена през 2019 г., след като бе обвинена за провала на срещата на върха в Ханой, заради която президентът на САЩ Доналд Тръмп прекъсна преговорите за денуклеаризация.

Въпреки това, след дванадесет месеца „рехабилитация“, тя беше възстановена на поста си като главен пропагандист в началото на годината, пускайки две публични изявления, първото критикуване на Южна Корея (наричайки я „уплашено лаещо куче“) и похвали Тръмп за изпратено до брат й писмо, поддържащо добри отношения между страните.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.