Пропускане към основното съдържание

Кога ген. Мутафчийски казва истината за носенето на маски?

„При всички случаи здравите хора, когато носят маски получават едно фалшиво успокоение, че правят нещо за себе си. Ако им дават спокойствие, да ги носят, но едва ли ще ги защитят в пълна степен“. Това са думи на ген.-майор Венцислав Мутафчийски по време на брифинг във ВМА на 22-ри март.

„Ако на възрастните хора им дадем маски и им кажем „излезте навън“ това значи да ги обречем на смърт. Ние имаме сега гнезда от заразени пациенти, не бива да се разпиляват по различните градове, защото освен сигурно идентифицираните има много, които въобще не са идентифицирани. Те не подозират дори, че са носители на вируса, затова е цялата тази превантивна мярка. 

Думите на Венцислав Мутафчийски са цитирани от агенция Фокус - ВИЖТЕ ТУК

Винаги могат да се вземат и много по-строги мерки. Но все пак трябва да се обмислят. Изпреварваме много страни, които в момента налагат такива мерки, но при изтървана ситуация. Ние ги налагаме, за да не изтървем ситуацията. Това може би е причината за многото колебания, въпроси, реакции, че видите ли май са прекомерни“, заяви тогава Мутафчийски.

Как и защо две седмици по-късно неговата позиция радикално се промени?

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.