Пропускане към основното съдържание

Как Русия извършва дезинфекция (ВИДЕО)

Руската армия в Италия използва комплекса за аерозолна дезинфекция "Орлан". Комплексът за аерозолна дезинфекция "Орлан" влиза на въоръжение в руската армия през 2015 г. и е по-нова версия на "санитарното оръдие ТМС-65У". 

Поради своята конструкция, средството може да се използва и в най-сложните условия. Ефективността му се доказва най-добре от факта, че е в състояние напълно да обеззарази 90 кв. м за минута. През 2016 г. "Орлан" участва в ликвидирането на епидемията от антракс, настъпила в Ямалския регион, съобщава Marsonline.

Тази система е предназначена за ефективна дезинфекция на различни видове превозни средства, сгради и други затворени обекти. Целият комплекс е разположен върху шасито на камиона КамАЗ-53501 и бе представен през 2015 година. Състои се от кран манипулатор и хидравличен кран.
Това позволява ефективна употреба дори в най-сложните условия. Капацитетът му за дезинфекция е около 90 кв. м за минута. Благодарение на размерите си, "Орлан" лесно се помества във военнотранспортния самолет Ил-76. Екипажът, който управлява цялата система, се състои от трима души.
Използването ѝ бе отбелязано в началото на август 2016 г. при потушаването на антракс в Ямалския регион.

Тази машина е "по-малкият брат" на специалния съветски комплекс за топлинна обработка и дезинфекция на оръжията и военната техника ТМС-65У.

ТМС-65У разполага с турбореактивен двигател ВК-1, който обикновено се намира на изтребители МиГ-15 и МиГ-17, но също и на бомбардировачи Ил-28. С тази система военните успяват да почистят превозни средства от химикали по много бърз и ефективен начин или да създадат мощни димни завеси, които да прикриват движението на войските по бойното поле.

Ефективността му е наистина впечатляваща. Един ТМС-65У може да обеззарази 5 кв. км за час.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.