Пропускане към основното съдържание

Възможни са бунтове в големите градове заради пандемията

Социални вълнения може да избухнат сред бедните слоеве и маргиналите в големите градове на Запад, които са лишени от източници на доходи заради кризата с COVID-19, съобщи днес председателят на Международната федерация на Червения ръст и Червения полумесец Франческо Рока, цитиран от Ройтерс.

"Има много хора, които живеят много маргинализирано в така наречените черни дупки на обществото. Опасявам се, че в повечето сложни квартали в големите градове до няколко седмици ще има социални проблеми", предупреди Рока на организирана от ООН пресконференция. "Това е социална бомба, която може да избухне във всеки момент, защото те нямат никакъв начин да получат доход", каза той цитиран от БТА.

Рока се включи в пресконференцията от Милано, след като посети някои от най-тежко пострадалите от епидемията италиански гладове Кодоньо, Бергамо, Бреша и Лоди. По думите му някои хора със семейства, които обикновено преживяват с временна работа на парче за 20-25 евро, често са извън програмите за социална помощ. "Помислете за ромските лагери", каза също председателят на хуманитарната организация.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.