Пропускане към основното съдържание

Нов успех за България в олимпийското карате


На Европейското първенство по олимпийско карате за кадети, девойки и младежи до 21 г, в Будапеща, Унгария, /7-9 февруари/ Саня Петкова спечели сребърен медал в дисциплината кумите в кат. над 59 кг при 16-17 годишните.


Това е първо международно отличие на талантливата възпитаничка на реномирания столичен клуб “Ронин”. Саня се справи най-напред със съперничката си от Азербайджан, след това от Словакия, Израел и на полуфинала записа победа срещу конкурентката си от Хърватия. На финала единствено допусна загуба срещу представителката на Испания.

И при младежите в същата възрастова група, 16-17 г., родното карате постигна впечатляващ резултат, макар и без медал. В кат. 55 кг Денислав Стоянов се класира на 5-о място след три победи – над Грузия, Италия и Турция. Денислав се пречупи на полуфинала срещу Азербайджан, след това загуби и битката за бронза срещу Македония.

Европейското първенство е много силно, конкуренцията е голяма във всички категории и възрастови групи. Участват 1155 от 52 страни. Отборът ни е от 15 състезатели в дисциплините ката и кумите. Много добре подготвени са, всички са здрави, сподели от унгарската столица селекционерът на националния отбор Борислав Иванов. Световната вицешампионка от миналата година Ивана Каменова и бронзовата медалистка от Европейското първенство през 2019 г. за девойки Кристина Цветанова отпаднаха от надпреварата на ранен етап.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата