Пропускане към основното съдържание

Нови разкрития по темата за „Къщата в Барселона“

Два нови документа, от които става ясно, че през 2015г. капитала на фирма Ema Bgs SL.е вдигнат с 1 750 000 евро, публикува БОЕЦ. Това става на два пъти, като първият път капитала е увеличен с 1 000 000 евро и след това с още 750 000 евро. И двата пъти Георги Станков Йовчев (баща на Борислава Йовчева, свързана с премиера Бойко Борисов)

е внесъл половината от тези суми, като физическо лице, а другата половина са внесени от кипърската офшорка Palms Enterprises, чийто пълномощник е близкият до управляващата в България партия ГЕРБ бизнесмен Йордан Христов, който е в общи дружества със Силвия Николова.

Palms Enterprises e съсобственик с община Приморско в дружеството „Спортни имоти Приморско“ АД. В управлението на същото дружество от 2008 до 2011 г. е влизал близкият до Бойко Борисов (премиер на България) бизнесмен Иван Саздов. Георги Йовчев към 2015г.  е и управител на Ema Bgs SL, а фирмата е собственик на луксозният бутик на марката Ermano Scervino в Барселона Той е част от активи за 5 милиона евро, за които испаснката прокуратура и каталунската антикорупционна полиция  водят разследване за пране на  пари свързано с премиера Бойко Борисов. 

Cлeд кaтo кaтaлунcкия вecтник Еl Pеriоdiсо публикувa инфoрмaция зa рaзcлeдвaнeтo минaлия пeтък, мaгaзинът внeзaпнo бeшe зaтвoрeн и рaбoтници изнecoхa cтoкaтa, както стана ясно от видео публикувано от сайта Биволъ, които разкриха и че русенският СИК-аджия Илиян Пенев е наследил бизнеса на фирма Ema Bgs SL, като съпругата му, Миглена Николова е управител на магазина и от нейният инстаграм профил става ясно, че е свързана с Цеци Красимирова, близка на убитият в Амстердам Косьо Самоковеца.

Публикуваме двата документа, от които става ясно, че през 2015г. Георги Йовчев е внесъл, като физичско лице  общо 1 750 000 лева в капитала на Ema Bgs SL;


Георги Станков Йовчев е бивш водопроводчик  от Сандански и от публичните регистри и данни става ясно, че няма бизнес, или продажба на имоти, или други официални доходи, с които може да оправдае и обясни произхода на  внесените от него 1 750 000 лева в брой. 


Коментари

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.

РАЗКРИТИЕ: Столична община тайно е подменила жълтите павета

От Столична община тайно са подменили традиционните жълти павета, като вече са поставени бетонни само оцветени в златист цвят, научи BGPravda. Така е премахната културна ценност за цяла София.