Пропускане към основното съдържание

НОВИ ДАННИ: 500 000 души са заразени с Коронавируса

Според британски епидемиолози новият вирус, на който китайската национална здравна комисия вчера даде името Novel Coronavirus Pneumonia (NCP), може да е заразил около 500 000 души.

Само за един-единствен ден новият китайски Коронавирус е отнел живота на 97 души. Това е най-големия брой починали от него, откакто започна разпространението на заразата, предаде Би Би Си.

Това означава, че общият брой жертви в момента е 910 души, като по-голямата част от тях са провинция Хубей, където се намира град Ухан (оттам тръгна заразата). В края на седмицата вирусът официално регистрира повече общи жертви, отколкото тежкия остър респираторен синдром (SARS), отнел живота на 774 души през 2003 г.

Все пак се наблюдава забавяне в ръста на регистрираните от властите случаи. Заразените в страната са 40 171 души, други 187 518 са поставени под наблюдение. Към края на миналата седмица заболелите бяха около 30 000 и макар оттогава увеличението да е над една трета, броят на заболелите за ден вече не се увеличава толкова рязко, а е нараснал с малко над 2500 души за ден.

Излекувани до момента според китайски данни са поне 3281 души. Екип от Световната здравна органиация (СЗО) е в Пекин, за да изследва новия вирус. Ръководителят на СЗО предупреди, че има риск коронавирусът да се разпространява извън Китай от хора, които никога не са пътували в тази страна.

"Наблюдават се притеснителни случаи на разпространение на коронавируса от хора, които не са пътували" в Китай, написа в Туитър Тедрос Аданом Гебрейесус. Според него тези случаи може да са признак на по-сериозно разпространение на вируса в страни, различни от Китай. СЗО досега бе предпазлива в оценките си за вируса, който обяви едва в края на януари (седмици след като хиляди бяха заразени) за международна заплаха.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата