Пропускане към основното съдържание

Кондуктор не дава билет на жена с оправданието, че няма как да си отчете жълтите стотинки

Нека разкажа случката ми от днес в любимия ми градски транспорт. Възрастна жена искаше да заплати билета си, но левчето ѝ беше на стотинки по 10 и 20 и 10 стотинки бяха на жълти монети, а кондуктора не искаше да даде билет на жената с оправданието, че няма как да си отчете жълтите стотинки.


Той няколко пъти заяви с груб тон, че няма да даде билет на жената, а тя съвсем спокойно попита защо и се чудеше къде е проблема, обяснявайки, че ако имаше цяло левче - щеше да го даде. Всички в рейса седяхме очудени и слушахме с недоумение докато изведнъж не подскочихме от звука на хвърлените по вратите на автобуса стотинки. Вече развикал се на жената, кондуктора застана отпред на рейса и обърна гръб на всички и игнорираше въпросите на жената, която го питаше защо така захвърли парите, които му беше дала. Той продължи да игнорира въпросите на останалите пътници защитаващи жената. Нека бъдем честни.. ситуацията изобщо не беше приемлива!

Един съученик попита кондуктора жълтите стотинки не са ли пари и каза, че жената не е виновна, че са ѝ върнали рестото така. Той също не получи отговор. Вече нагледала се на нелепата картинка извадих левче за да заплатя билета на жената.. не исках да седи и да се срами заради грубата постъпка на кондуктора, който очевидно не знае как да си върши работата. Повиках няколко пъти кондуктора, но също бях игнорирана, докато не се наложи да повиша тон за да получа желания от мен билет. 

Най-накрая жената получи своя билет, а беше ли нужна цялата тази случка за 10 стотинки ?? Тя каза, че ще подаде оплакване за колата. По-специално за кондуктора. Жената не успя да реагира достатъчно бързо за да си запише номера на колата, но за щастие аз успях. 

Случката е от линия №20 към 19:30 часа. Това беше един неприятен начин за завършек на работната и учебна седмица.

Габриела Велева, Фейсбук - Забелязано в Пловдив

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.