Пропускане към основното съдържание

ВИДЕО от пресъхналия язовир „Асеновец“ потресе Сливен

Снимки и видеа на пресъхналия язовир „Асеновец“ стреснаха сливналии в социалната мрежа и провокираха коментари, че най-късно през март ги чака съдбата на перничани, пише „Дарик“.

Хората се възмущават от пустинния пейзаж, обвиняват държавата в безхаберие и в същото време си „честитят“ новите цени на водата от 1 януари, обявени от местното водоснабдително дружество. От вчера цената й за битовите потребители е 2,77 лв. за кубик, което е повишение с 15 стотинки.

Директорът на ВиК-Сливен обаче коментира, че снимките са правени в долния край на язовира, не се вижда язовирното езеро и е некоретно внушението, че вода няма. Според него фотосите са тенденциозни.

„Гледам снимките, те са некоректни, снимано е от опашката на язовира, а по-нагоре е водното езеро. До воден режим няма да се стигне. До май месец няма никакъв проблем“, заяви за DarikNews шефът на ВиК-Сливен инж. Севдалин Рашев.


Той лично е бил предиобед в първия работен ден на инспекция на място и уточни, че над 500 м надморска височина, над водосбора, в момента има много хубав сняг, който напролет ще се стопи и ще възстанови нивото на язовирните води.

„Язовир „Асеновец“ е пълен на 1/3, което означава, че имаме достатъчно вода, за да изчакаме снежните пролетни води, които попълват обема. И тъй като тази година започна с малък приток, сме включили и алтернативно водоснабдяване, то е включено още от началото на 2019 г., за да можем да пестим водата в язовира“, обясни инженерът. Според него водоснабдителните системи са обезпечени, всеки кладенец има резервна помпа.

Водоснабдяването на сливналии в момента се осигурява наполовина от язовира и наполовина от помпените станции. По думите на инж. Рашев градът ще изкара с вода до май месец, когато се очаква „Асеновец“ да се попълни от пролетното снеготопене.

Язовирът се намира високо в планината и се попълва от река Въгленска, която после се слива с Беленска река.

„Ако дори снежинка или капка не падне, има как помпените станции да поемат алтернативното водоснабдяване“, гарантира още шефът на ВиК-Сливен. Инж. Рашев обаче твърди, че почти винаги по това време на годината е такова състоянието на язовирното ниво с малки изключения. А след това от януари до май водоемът вдига нивото си, за да започне след това отново да спада.

ВИДЕОТО ВИЖТЕ ТУК

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.