Пропускане към основното съдържание

Фенка на Лудогорец печели победи на ринга

Тя е от бойната столица на България - Варна, побеждава на ринга, но мечтае да стане съдия. Не футболен, нищо, че е фенка на Лудогорец. Нейният стремеж е да раздава присъди от съдебната зала и затова учи право в Софийския университет. Запознайте се с кикбоксьорката Детелина Неделчева.

Когато бяхте малка, за каква професия си мечтаехте? 
Винаги съм мечтала да стана съдия, още от дете. Смятам, че правото е средство за отличаване на добро и зло, справедливо и несправедливо. Най-общите правила на естественото право предполагат хората да живеят мирно в обществото, да не вредят на останалите, да се стремят към съхраняване на моралните ценности.  Въпреки изминалите години аз не съм се отазала от мечтаната професия. В момента уча право в Софийския университет.

В училище стигало ли се е до бой с Ваше участие?
Не, никога! Винаги съм се разбирала с моите съученици, освен това и никога не съм се присъствала на такива сцена. Освен това аз съм доста уравновесен човек и не се поддавам на първични инстикти, затова не бих се и включила в подобни прояви дори и „на улицата“. Не смятам и че трябва да се стига и до физическа саморазправа, където и да било, тъй като тези прояви могат да имат лоши последствия.

Къде и кога решихте да се занимавате с Кикбокс? 
Започнах да тренирам кикбокс като тинейджърка, хареса ми и започнах да тренирам по-сериозно. Започнах да тренирам в родния ми град – Варна, а след това, когато се премистих да живея в София продължих.

Пробвали ли сте да се занимавате с друг спорт? 
Да, тренирала съм дълго време спортни танци като дете, а след това 4 години - конна езда. Конната езда е много красив спорт и освен това възпитава към любов и грижа към животните.


Кой беше Вашия боен идол?
Може би това е Виталий Кличко, но не смятам, че трябва да се пренебрегват успехите на другите останали известни бойци и техните успехи трябва да получат заслуженото уважение и признание. Освен с професионалните си постижение, Кличко води и активна политическа кариера.

В кой период Ви бе най-трудно и как го преодоляхте? 
Най–важните хора в моя живот са моето семейтво и моите приятели. Смятам, че всеки може да преодолее всичко, стига да има подкрепата на своите близки. Не мога да кажа, че съм трудни моменти, които са променили коренно моя живот и са довели допромяна на моята същост като човек. „Всяко зло за добро“, както се казва, гледам на живота от положителната страна. Надявам се и да нямам трудни моменти в бъдеще или поне да са по-малко.

Как и по-колко пъти на ден тренирате? 
Тренирам по два пъти на ден - сутрин и вечер, като вечерните тренирови са по-натоварващи - техника или спаринг, а сутрешните са кардио или силови тренировки.

По колко лицеви упори и коремни преси правите?
Много зависи от вида и продължителността на тренировката, по принцип са три серии по 30 след тренировка, но при силовите тренировки са повече съответно.

А как прекарвате свободното си време?
За съжаление нямам много свободно време, тъй като съм редова форма на обучение и освен това стажувам по специалността си. Но когато имам такова предпочитам да се срещам с приятели. Също така много обичам да гледам филми и да ходя на театър.


Предвид на това, че сте от Варна, често ли ходите на плаж или като много ваши съграждани предпочитате планината?
Разира се през лятото обичам  да ходя на море. Дори ходя на почивка в другите черноморски градове. Плажът е прекрасно място да релаксираме, да се оттърсим от жедневните пробеми и да се наслажване на красивия морски пейзаж. Също така морето е идеално място за спорни дейности - плуване, глуркане, плажен волейбол и други. Но това не означава, че не обичам да ходя на планина- напротив. Планинските преходи спомагат за поддържането на добрата ни физическа форма и намаляване на стреса. В България има уникално красиви планински местности и забележителности - особено в Пирин и Родопите. Но предпочитам да ходя на планина през лятото, отколкото през зимата.



Какво е любимото Ви ястие и съответно напитка?
Най-много обичам да ям риба – най-вече сьомга, а за напитка бих казала фреш портокал.

Коя книга прочетохте за последно? 
Последната книга, която прочтох е „Ирландецът“. Разказва се за организираната престъпност в САЩ. В книгата се проследява изкачването на Шийран в криминалната йерархия и връзките му с политическия елит, а също и сензационните детайли около редица мистерии и неразрешени случаи. 



От кой футболен отбор сте? 
Лудогорец, винаги когато имам възможност гледам мача на живо. Също така много харесвам тяхната база, смятам, че трябва да се изгадят повече такива комплекси.

Обичате ли да гледате футбол или друг вид спорт, различен от Вашия?
Много обичам да гледам олимпийските игри и нямам търпение до лятото, когато ще се проведат следващите в Токио. Надявам се някога да ги гледам на живо. Мога да гледам всеки един спорт с интерес и любопитство.

Кои са трите неща, без които не можете?
И трите неща не мога да се купят с пари. Първо - семейство и приятели, второ - любов и трето - надежда. Непрекъснато съм в контакт с моите близки и приятели, въпреки че не живеем в един град. Винаги мога да ги попитам за съвет и да ги помоля за помощ и знам, че те винаги с насреща. Също така смятам, че хората трябва да живеят в хармония и разбирателство, а у човека надеждата умира последна и ни води към нашите мечти и цели. 


Какво би Ви ядосала най-много?
Най–много мразя високоморието и неблагорността на хората. Това са едни от най-отрицателните качества, които обществото притежава. За съжаление, все по-често ставам свидетел на ситуации, в които те се проявяват и заразят обществото.

Какво бихте казали на момичетата, които смятат да се занимават с бойни спортове?
Бих ги насърчила, нека преценят дали им харесва. Началото винаги е трудно и трябва да бъдат упорити и да не се отказват при първа възможност. 

Какво му липса в най-голяма степен на българския спорт?
Според мен трябва да се финансира повече и да се дава възможност на повече състезател да се развиват и да трупат опит, трябва да се правят повече състезания, и спортни лагери. Освен това изграждането на нови спортни бази, зали, стадиони и съоръжения също ще придаде своята добавена стойност. Освен това може да се проведе държавна политика към насърчаване към спортната дейност особено към младежите.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.