Пропускане към основното съдържание

Трапезният войвода Каракачанов с мезонет за 400 евро на кв. м. и недекларирана тераса за 117 кв. м.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов, който трябваше да се обяснява за имотна продобивка през 2017 г., но впоследствие темата заглъхна. Медийното затъмнение обаче е несправедливо, защото цената платена от Каракачанов е смешно ниска, а освен това той не е декларирал тераса от 117 кв.м.,
досущ като шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев. Така имотната придобивка е излязла на Каракачанов само по 380 евро на кв.м. По същото време апартаменти в същата кооперация са се продавали над 1200 евро на кв.м.


Имотният регистър дава оскъдна информация за сделката на Каракачанов, за която е посочен само кадастралния номер на обекта и площ 0.000 кв.м. Но информацията в Кадастъра е категорична:  на този кадастрален номер излиза апартамент на две нива с първо ниво 149,25 кв.м. и второ ниво 61,02 кв.м. и тераси 117 кв.м.


Дори без терасите сделката за 210 кв.м. жилище на такова място и с такова местоположение – мезонет на последен етаж, няма как да струва декларираните 1150 лв. на кв.м. В същата кооперация, фирмата “Софметал 07″ “Сити Медико Груп” е продала апартамент от 70 кв. м. през 2017 г. за 176 024 лв. или над двойно по-скъпо – 2514 лв. на кв.м., при това не става дума за мезонет с огромна тераса.


Обновено 22.04.2019: Фирма “Софметал 07”, която е продала на Каракачанов по 1150 лв. през 2017 г., е продала още през 2011 г., в дъното на имотната криза, апартамент от 71 кв. м. за 147 860,75 лв. или по 2082 лв. на кв.м. Купувач е прокурорският син Светомир Гангелов, който тогава е само на 19 г.

Bivol.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.