Пропускане към основното съдържание

Диктатурата на мафията, която създаде робите на капитализма

Обществото е един голям организъм, който се заражда, живее и в даден момент умира. Само мащабите са различни, спрямо човешкия организъм. Общественият организъм, също като човешкия е склонен да развива ракови образования. От начало не усещаш, също като жабата, която я варят, даже в началото й е хубаво. Разбираш обикновено, когато е твърде късно. Именно такова ракова образование е най-голямото зло - капитализма.

Дълбоко жесток и несправедлив строй, породил се от алчността на хората да притежават повече капитали под формата на пари, недвижима собственост, природни ресурси, наемни работници. Финансовият ресурс се концентрира в ръцете на неколцина олигарси, които притежават цялата политическа и икономическа власт. Това и дава възможност да изграждат своя прислуга, която контролира голямото мнозинство от работещи бедни, които са принудени да оцеляват, вместо да живеят.

Причината за това е в склонността на парите, да се концентрират, а не да се разпределят. Именно преразпределението на парите е в основата на голямата лъжа за наличието на пазарна икономика при капитализма, нещо измислено от Адам Смит. Най-известният икономист на капитализма и един от най-големите му поддръжници, не е икономист, а преподавател по философия. Най-вероятно философски размисли са в основата на математически неправилното кръстосване на кривите на търсенето и предлагането в условията на цена и количества стока. 

Пресечната точка, която той определя за равновесие между търсене и предлагане от страна на потребителите е само една възможна абстракция, която нито на теория, още по-малко на практика може да бъде потвърдена и доказана. При нито една стока, в нито един времеви момент не може да се достигне до равновесна точка поради причината, че винаги има странични ефекти, които рязко променят стимулите на търсене и предлагане.

Така например потребител може много да иска да плати голяма сума за козе мляко в Антарктида, но поради чисто икономически причини подобна доставка няма да бъде направена, просто не е рентабилно. Щом в този и в милиони други случаи има несъответствие на търсене и предлагане на пазара, то как може да се направи извода, че има равновесна точка в него. Равновесието е само условност, която Адам Смит превръща в доктрина, която е напълно погрешна и безполезна. 

Примамвани обаче от възможността да имат пари, с които да си купуват много стоки, хората (потребителите) са склонни да възприемат капитализма, като реална възможност за един по-добър живот. Той обаче става факт само за олигарсите и техните помагачи при осъществяването на контрола върху работещите бедни. Те трупат богатства за своите икономически и политически господари, а тяхната власт се изражда в диктатура на мафията. Дори се стига до убийствени парадокси, когато здравеопазването е превърнато в търговска услуга. Болниците са превърнати официално и неофициално в търговски дружества, а лекарите в търговци на живот и смърт. 

Капитализмът убива! 

Убива чрез невъзможността да се плащат лекарства, храна, отопление. Нещо, което би трябвало да бъде немислимо при съвременните технологии и наличие на трудови и природни ресурси. Те обаче при обществен строй - капитализъм се използват за лични егоистични цели, които водят да създаването на паралелно общество от роби на мафията. В човешката история колективното начало, дух и колективните стремежи са създавали прогресивни общества. Сега обаче в условията на диктатура на мафията и капитала се създават общества от работещи бедни, болни и страдащи хора, които оцеляват, за да може техните господари да живеят все по-добре и по-добре. 

През период от четири години ни засипват с обещания за по-добър живот, икономически и социални придобивки. Лъжа, която няма как да стане при положения, че общественият строй си остава един и същ - капитализъм. Това обслужва олигарсите и тяхната мафия, а не обикновения човек. Той просто става една масовка от цялата престъпна система на диктатурата на мафията. 

Единственото лечение за раковото образовани е неговото отстраняване.

д-р Николай Георгиев

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.