Пропускане към основното съдържание

Министерството на туризма: Нормално е шезглонг и чадър да е 70 лв.

Министерството на туризма няма как да помогне с цените на чадър и шезлонг по Черноморието от по 70 лв. Това стана ясно от интервюто за bTV на началника на отдел "Контрол на концесионната дейност" към ведомството Василка Цанева.

„Ами, по-старите концесионни договори няма ограничение на максималната цена за чадър и шезлонг. А и непрекъснато се правят строги проверки на концесионерите на родните плажове. от 1 юни до 1 юли са минали първите проверки и всички цени са отразени на интерактивната карта на Министерство на туризма. И в крайна сметка, пазарът трябва да определя цените“

Според Константин Занев от Института за анализи и оценки в туризма обаче цените у нас не са нормални и затова българинът предпочита Гърция.

"Българинът реално отива в Гърция, която има много голяма плажна ивица и там има много заведения, които държат плажове на концесия. И той е свикнал, че заплаща консумация, за която получава безплатно шезлонг и чадър. Докато у нас такова нещо почти не може да се види, нали,е факт“.

Подчинената на министърката на туризма Николина Ангелкова твърди, че на големите плажове в Гърция цените за два шезлонга и чадър били 2-3 пъти по-високи от тези по най-големите курорти у нас.

„И когато се прави сравнение, е коректно да се прави сравнение между големите курорти в Гърция и големите курорти в България. Между малките население места в Гърция и такива в БЪлгария. От Гърция ние също имаме изавадка. В Атина комплектът е €90 в делничен и €100 в почивен ден. На Халкидики е по €50 комплекта“.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Опустя и централният плаж на Слънчев бряг

РАЗКРИТИЯТА ПРОДЪЛЖАВАТ: 95 лева за диван от метла на Кранево

СКАНДАЛНО: 40 лева за шезлонг на Черноморец

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата