Пропускане към основното съдържание

СКАНДАЛНО: На къмпинг „Градина“ строят бар, ресторант, магазини и паркинг

Строителни дейности се извършват на къмпинг "Градина". Багери разкопават района около плажа, граси сигнал на граждани. На мястото е заварена строителна площадка без указателни табели какво се изгражда, заяви за БНР Спас Узунов от Българската фондация „Биоразнообразие“.


„Разкопават до самия плаж. Може да се каже, че и върху плажа, защото това е част от бреговата ивица, на която се разполагат каравани и къмпинг-оборудване. Прави се изкоп, вчера беше с дълбочина, може би 2-3 м. Явно ще се наливат основи, масивна сграда ще бъде. Това, което се вижда на снимките, е отводняване, защото е много близо до морето, водата се просмуква в изкопа и той постоянно се пълни с вода, има 3 – 4 помпи там, които постоянно работят, изпомпват вода към морето“, обясни Узунов.

Строителните дейности край плажа на къмпинг „Градина“ са законни, коментираха от бургаската екоинспекция. Имотът е частен, на площ около 5,5 дка, проведени са екологични процедури. Детелина Иванова от инспикцията поясни, че ще се изграждат бар, ресторант, магазини и обслужващ паркинг.

„Теренът попада в защитена зона „Бакърлъка“ за опазване на дивите птици и граничи със защитена зона „Плаж „Градина“ – „Златна рибка“ за опазване на природните местообитания. Този имот е включен в Общия устройствен план на Община Созопол с предвиждания за курорт и допълващи дейности.

В РИОСВ го подложихме на най-дългата процедура, която е възможна – по оценка за съвместимост с предмета и целите на опазване на „Натура“-зоните чрез доклад, със заключение, че при спазване на определени мерки и условия, въздействие няма да има“, поясни още тя.

Няма дюни в този парцел, категорична е Детелина Иванова. Имотът е бил земеделски, със сменено предназначение – за къмпинг. Има решение по оценка на съвместимостта, с което се съгласува инвестиционното предложение. Също така са издадени строително разрешение и одобрение за подробен устройствен план на имота.

Документално инспекцията показва, че става дума за изкопни работи в частен имот навътре към сушата. Теренът не е на територията на морския плаж, където се простират законовите компетенции на Министерството на туризма, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.