loading...

неделя, 1 юли 2018 г.

Ново поскъпване на билетчето в София, става 2,20 лв.

Столичният градски транспорт ще поскъпне с още 60 стотинки. Това ще стане само 2 месеца след първоначалното 60% увеличение на цената на пътуването. Решението ще бъде взето тази или другата седмица на редовно заседание на Столичния общински съвет (СОС).


„Виждаме, че има успех от предното вдигане, а и хората приеха това безумно увеличение без стон и без вопъл.

Очевидно е, че те вече морално са победени и ние с лекота можем да вдигнем с още 37-38 процента. Те отново ще го приемат и отново ще си мрънкат тихичко, а градският транспорт ще се развива. Освен всичко друго, то си е и лято, така че няма да има особено много хора, които да се противопоставят“ мотивира внесеното проекторешение местен депутат.

От СОС обявиха, че цената на билета е нормално да стане 2,20, тъй като в Европа цената на билетите отдавна е над 1 Евро. „София не е тропически остров на спокойствието, където хората могат да си позволяват да пътуват с градски транспорт. Тук всеки, които иска да се разхожда с транспорта, ще трябва да работи и да си плаща“, категорични бяха други общински съветници.

От СОС признаха, че всъщност основната идея е да се популяризира велосипедния транспорт и за това е предложено това увеличение. Запознати пък са категорични, че това не е така, а целта е да се попълни хазната на „Паркинги и гаражи“, които печелят все по-малко с настъпването на хубавото време. Така на практика ще бъде по- изгодно да се отиде до центъра с кола и да се плати синя или зелена зона, от колкото да си платиш билетче за отиване и връщане.

Няма коментари :

Публикуване на коментар