Пропускане към основното съдържание

Изнудват ни да купим изтребители F16

Ако България не купи самолети F-16, а избере, като член на ЕС, европейски изтребители, САЩ няма да търпят повече тази власт. Такъв ултиматум е постъпил откъм Големия брат, ако се вярва на информирани източници от върховете на управлението.

Именно това е и основната причина за всички скандали около щекотливата тема. Ако ще се купуват самолети, те могат да бъдат щатски и това е. Нямат никакво значение професионалните мнения, дори да бъдат на президента, кой изтребител е по-подходящ, кой е по-изгоден за България не само като цена, а и като възможности за стимулиране на други производства.

В Унгария например покрай летящите машини беше развита цяла нова индустрия за домакински електроуреди от Швеция. Тя обаче е държава със самостоятелна външна политика, която защитава докрай своите интереси, независимо дали срещу Брюксел, Вашингтон или друг Голям брат.

При такава изнервена обстановка, истината е първа жертва на интригите. Като например фактът, че кабинетът Борисов 2 определи милиардите за ново въоръжаване на армията и в тази връзка назначи комисията от 19 души, заключила кой е победител в наддаването за самолетите. Или, че сделка с Грипен, за каквото толкова се говори в последните дни като за факт, просто няма.

Дилемата: US самолетите или властта обяснява и други важни изявления. Например на американския посланик, започнали със специална среща на Атлантическия клуб преди няколко месеца, на която премиерът демонстрира най-лошото си настроение за цялото му управление от 2009 г. насам. И продължили с нарочно интервю на пратеника на най-силната държава г-н Рубин, в което той уточни информиран ли е Тръмп за издигането на български казус по Закона Магнитски.

Натиск, който се добавя към европейския за върховенство на закона и борба с корупцията – две области, в които ние, най-меко казано, изоставаме сериозно. И намира логично продължение в немско-австрийско-холандската позиция (може да се нарече и шамар), че не сме достойни за Шенген.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата