Пропускане към основното съдържание

Руснаците харесват Златни пясъци и Слънчев бряг

Почивките у нас тази година поевтиняха с близо ¼. До такива изводи може да се стигне, ако се погледнат резултатите от продажбите през сайта Level.Travel. Средно пътуване до тази дестинация струва 37 хил. рубли (€580), което е с 10 хил. рубли по-малко от миналогодишната стойност.
Най-евтиният туристически пакет за това лято, продаден в края на май от сайта Level.Travel, беше точно за България. Едноседмична почивка от 2 юни в хотел „Перла“ – Златни пясъци с включен самолетен билет, трансфер и закуска за един човек излезе само 6587 рубли.
Средно ваканция в България за руски туристи струва около 37 хил. рубли, докато миналата и по-миналата година, според данни на сайта, цените бяха по-високи – 47 хил. рубли.
Като цяло през лятото в България ще отидат 5% от туристите, които купиха почивките си от Level.Travel. Дестинацията е популярна, колкото Черна гора и Испания, и заема 6-о място сред лидерите. Миналата година процентът бе същият, обаче испанските курорти бяха по-популярни, затова България зае 7-о място.
Най-често руснаците, използващи услугите на Level.Travel, предпочитат да почиват в Златни пясъци и Слънчев бряг. Това лято те са 27% и 23% съответно. Миналата година лидерът стана Слънчев бряг, на който се падна 1/3 от всичките продажби – 33%.
Съотношение в проценти по регионите на България според данни на Level.Travel за 2017/2016/2015 гг.  (Периоди от 1 януари до 6 юни).
2017  2016  2015 
Златни пясъци27% Слънчев бряг33% Златни пясъци42%
Слънчев бряг23% Златни пясъци26% Слънчев бряг13%
Свети Влас13% Несебър12% Поморие13%
Банско6% Банско9% Балчик8%
Созопол5% Свети Влас7% Созопол4%
Равда4% Св. Св. Константин и Елена7% Обзор4%
Несебър4% Други курорти6% Кранево4%
Чайка4%    Чайка4%
Св. Св. Константин и Елена3%    Приморско4%
Поморие3%    Св. Св. Константин и Елена4%
Други курорти8%      

Руснаците предпочитат да посещават българските брегове по двойки (48%), с деца (25%) и по един (15%). Най-ниският показател се пада на пътувания в големи компании, само 2%.
Както обяснява генералният директор на Level.Travel Дмитрий Малютин, стабилна популярност на европейските дестинации е свързана с укрепването на рублата, както и с откриването на нови дестинации за руснаците. „Курсът на руската валута има много голямо значение за пътешествениците. Това дава възможност точно да се сметне бюджетът, да се планират разходите по-добре. Ако ситуацията е нестабилна, хората пътуват по-малко – казва той. – Обаче също е важно, когато туристите не могат да посетят страните, където са свикнали да ходят. 
Например около 2,5 млн. души годишно са посещавали Египет, 3-4 млн. – Турция. И когато тези дестинации се съкратиха, хората започнаха по-внимателно да разглеждат Италия, България, Тунис и т.н. Сега след отварянето на Турция търсенето започна да се връща [на предишното ниво, бел. ред.], но при това хората продължават да почиват и в други държави“.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,