Пропускане към основното съдържание

Зетят на Делян Добрев санира - родителите му са строителен надзор

Програмата за саниране е гордост на партия ГЕРБ и нейният лидер Бойко Борисов не пропуска да се похвали с нея при посещения из страната. На 15 май 2016 г. той беше в Симеоновград (на снимката), където се похвали, че над 900 блока в страната се санират, а заделените средства са 2 млрд. лв.

„Това са пари, които правителството подарява на всяко от семействата, които живеят в тези жилища- по около 8- 10 000 лв. подарък“, каза тогава Борисов.
Оказва се обаче, че и други семейства имат конкретна полза от програмата за енергийна ефективност, спонсорирана от бюджета. Фирмата „Визьор“ ООД, която принадлежи на майката и бащата на бившия енергиен министър Делян Добрев е спечелила две обществени поръчки за строителен надзор в програмата за саниране, показа проверка на Биволъ. Договорите са на обща стойност 70 370 лв. и са от общините Златоград и Свиленград.

Мама и тате надзирават добре ли строи зетя

Един от договорите за строителен надзор е за обект, който се санира от фирма на зетя на Делян Добрев. Това е „Сграда с административен адрес гр.Свиленград, кв.Изгрев, бл.8” в Свиленград, за която фирмата „Еко Традекс Груп“ има договор за саниране на стойност 1 707 081 лв.

Фирмата „Еко Традекс Груп“ е собственост на съпруга на братовчедката на Делян Добрев – Даниел Гаргов и на Тенчо Лилянов. И двамата са бивши съдружници на Добрев от периода преди той да стане депутат, а впоследствие министър. Братовчедката Росица Гаргова е Директор на дирекция „Финансово-счетоводни дейности и бюджет“ в община Хасково. Даниел Гаргов пък е общински съветник на ГЕРБ в Хасково и председател на Комисията за бюджет и финанси.

От пресцентъра на ПП ГЕРБ отговориха на запитване, че не виждат в тези роднински връзки потенциален конфликт на интереси.

Фирмите на Гаргов и Лилянов са спечелили обществени поръчки за над 100 млн. лева, а специално в програмата за енергийна ефективност „Еко Традекс Груп“ е в топ 3 на фирмите, получили пари от бюджета според проучване на Медияпул.

И кумец заместник-кмет в строителството…

Биволъ установи, че и зам.-кметът на община Хасково с ресор „Строителство“ Евгени Консулов е приближен на Делян Добрев. От 2006 до 2008 г. двамата са в УС на Сдружение „Агенция за подпомагане развитието на малкия и средния бизнес“ регистрирано в Хасковския окръжен съд.

Консулов и Добрев нямат преки роднински отношения, но според източници на Bivol.bg Добрев се явява кум на Консулов.

Bivol.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.