Пропускане към основното съдържание

Схема издаде Поптодорова

Над 300 метра е вървяла бившата посланичка на България в САЩ Елена Попотодорова с крема от безмитния магазин на летище „Шопен“. Толкова е разстоянието от безмитния шоп на фирмата Lagardere "Aelia Duty Free" до гейта, от който е излетяла ексдипломатката, пише „Монитор“. В единственото си интервю след инцидента Поптодорова заяви пред Нова телевизия, че нямало разминавания между изявленията, които е дала веднага след инцидента.
След като стана ясно, че бившата дипломатка е уличена в кражба от безмитен магазин на полското летище, тя пусна отворено писмо, в което заяви, че мазилото останало в ръцете й, тъй като докато го разглеждала й звъннал телефонът и тя трябвало да излезе да говори на тихо място. Схема показа ясно как изглежда маршрутът на Попотодорова в деня на инцидента. На нея със синя линийка на схемата на сектора "Заминаващи" на варшавското летище "Фредерик Шопен" е начертан пътят, по който тя се е движила.

Предполагаемият маршрут на Поптодорова е, по който минават пътниците за България, пътуващи с полетите на LOT. След влизане в салона на летището заминаващите стигат до мястото, където на картата се вижда знак стоп. Там при преградките, обозначени в оранжево-червено, е секюрити чекът. Като се премине, се излиза в широкия коридор, който продължава малко наляво и повече от 300-350 метра надясно. Отсреща със зелено е безмитният магазин на фирмата Lagardere "Aelia Duty Free". Продуктите на "Герлен" и в частност кремът "Орхидея Империал" се намират вдясно, в дъното в една ниша, до която се стига като през лабиринт. Всички пътували през летище „Шопен“ са категорични, че ако на тях им звънне телефонът, докато са в магазина, никой не би излязъл в коридора-пасаж, където има непрекъснат поток от хора и глъч, а всеки би влязъл навътре в магазина точно до кремовете на "Герлен", където е най-тихо. В същото време пътници, посещавали въпросния магазин, обясняват, че ако на някой му хрумне обаче да си открадне крем, самият акт на кражбата няма да се види. Камерата остава зад посетителя и не вижда какво правят ръцете му.  Единственото, което би видяла, е, че когато посетителят застава пред рафта на "Герлен" има крем, а когато си тръгва - няма.  

„Да видим какво се случва, ако ми звънне телефонът, докато съм с крем в ръка. Мама е болна, притеснявам се и излизам. С крема в ръка. Той си мълчи, защото е марков, да не ме обиди, че съм крадец, не са му сложили аларма. И тръгвам по коридора. Говоря, говоря, говоря и така точно 100 метра от магазина на "Aelia" до гишето за паспортен контрол. В едната ръка нося чанта, в другата случайно взетия крем. Трябва да подам на граничния полицай бордна карта и документ за самоличност. Все ще забележа в ръката си крема, вече не говоря по телефона. Ако пък кремът е в чантата и бъркам в нея за документите, пак ще го видя. След паспортния контрол следват още 250 метра до чакалнята при самия гейт за София. И пак не виждам крема“, обяснява пратеникът на „Монитор“ Красимир Крумов, който извърши журналистическа проверка по случая „Поптодорова“ в Полша.   

На 60 метра след влизане в залата за заминаващи на летище "Фредерик Шопен" е секюрити чекът (1). Изходът е след още 50 метра в пасажа пред магазина "Аелия" на компанията Lagardere с щанд на "Герлен" (2). Оттам до паспортния контрол (3) в северния пирс на аеропорта има точно 100 метра. След преминаване на символичната граница пътниците имат да извървят още 200 метра до гейта в края на северния пирс. В интервюто си пред Нова тв бившата дипломатка се опита да избяга от досегашните си твърдения и лансира нова защитна версия – че била прибрала крема в чантата си в суматохата. Разбрала, че го е взела чак на борда на самолета, но не казала на никого, защото била в паника. „Да, има инцидент. Да, признала съм инцидента. Поела съм отговорност. 


Заплащам ли цена, - огромна, както се оказва. Поради цялата стресова ситуация и боравенето с много предмети, три телефона, други предмети, връхни дрехи и т. н. аз се озовавам с бурканче крем в багажа, което тръгва до София и се връща непокътнато“, заяви Поптодорова, но така и не успя да обясни защо не е уведомила екипажа на самолета например или властите на българското или полското летище, че е взела скъпия крем от магазина, без да го плати. В същото време както „Монитор“ писа, изчезването на луксозната козметика едва ли е щяло да стане ясно, ако не е била извършена инвентаризация на магазина, която да покаже липсата. Щом установили, че кремът липсва, служителите на фришопа веднага започнали да преглеждат записите на камерите и така установили самоличността на човека, който го е прибрал.

БЛИЦ

Коментари

  1. Само един увреден комунистически субект може да се изкара жертва в тази грозна кражба !

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата