Пропускане към основното съдържание

Eвродепутатка от ГЕРБ изостави България

„Българската“ евродепутатка от ГЕРБ, която някога се е наричала Ева Константинова Паунова, сега носи официалното име Ева Майдел. Дамата не само е сменила фамилията си, но и от години не живее в България. А единственото, което я свързва с родината ни е партийният й офис в София.

Тоест, тя вече не е български евродепутат и определено не защитава националните интереси на България. С хиперактивната си дейност в Европарламента Майдел със зъби и нокти защитава интересите на западно-европейската олигархия.

За 8 години управление Гербаджиите така и не разбраха, че за да се зовеш БЪЛГАРСКИ евродепутат или депутат изобщо, трябва да отговаряш поне на едно минимално условие:

Поне името ти да е българско. Както казва народният будител Добри Чинтулов в своята песен „Вятър ечи, Балкан стене“, две са условията да се бориш за свободата на България: Трябва да носиш „мъжко сърце“ и „българско име“. По дефолт е ясно, че няма и да отворим дума за ДПС. Защото те са етническа партия и никой не очаква от тях да се борят за националния суверенитет на България.

Не може човек, който се е изнесъл от България, създал е семейство някъде на Запад и дори е променил името си, да става български евродепутат. Камо ли да защитава българските интереси. Не за друго, а поради простата причина, че битието му на Запад коренно променя съзнанието и мисленето му. Такъв човек не е обвързал съдбата си за територията и населението, за чието добруване би трябвало да се бори.

И той започва да мисли и разсъждава като човек, който принадлежи не на своя народ, а на олигархичните структури на Евросъюза.

Но нека оставим името и се съсредоточим върху онова, което ни каза „българският“ депутат от ГЕРБ Ева Майдел на срещата в Страсбург, организирана от Американската търговска камара:

Тя заяви, че „единният“ пазар на ЕС  е оказал много благоприятно въздействие върху България. И че ние сме цъфнали и вързали, именно заради „свободното движение на стоки и капитали в ЕС“. Брутният ни вътрешен продукт / БВП / се бил увеличил с 60 %, а заплатите нараснали два пъти.

Ами като сме вече толкова добре, според Ева Майдел, защо нейната партийна западна котерия, наречена ГЕРБ, взе заедно с лихвите 30 милиарден заем, който не можем да изплатим нито ние, нито децата ни? Защо когато в България няма пукнато производство и външни пазари, вместо да инвестира в икономиката, ГЕРБ взе милиардите, които така и не научихме за какво бяха похарчени? И кому беше необходим този огромен заем, който ни зароби за десетилетия напред? Като сме толкова добре икономически, защо сме най-бедната и най-бързо умираща страна в олигархичния ЕС? И това, при положение, че само преди четвърт век България беше развита държава с мощна икономика и 9 милионно население?

Можем да задаваме още въпроси, но истината е една и е твърде очевидна: Държавата, ръководена 8 години от Борисовата партийна хунта ГЕРБ НЯМА ПАРИ. Няма пари дори за най-елементарните нужди на населението си. За заплати на хората в държавния сектор, за пенсии, за социални разходи като майчинството и детските добавки и др. В същото време ГЕРБ продължи да хвърля милиарди държавни средства за магистрали и безсмислено саниране, което няма да намали сметките за ток и парно.

С други думи, и без това оскъдния бюджет на държавата се изразходи от Борисов и ГЕРБ изключително крадливо и  неефективно.

Но нека видим защо няма пари в държавата? Та нали евродепутатката от ГЕРБ, същата оная Ева Майдел, твърди още, че в момента България цъфти и връзва, защото ГЕРБ пуснали в страната много западни компании, които яко инвестирали!

Западни компании с благословията на Борисов наистина нахлуха като хуни в страната ни. И „инвестираха“ на поразия. Но не, за да помогнат на нашата икономика. А за да напълнят своите джобове. Такива бяха инвестициите им.

Защото ако няма пари в държавата, това се дължи именно на такива „инвеститори“, които заграбиха най-печелившите отрасли на икономиката. Сложиха ръка на хубавата българска енергетика и сега сметките за ток през зимните месеци варират от 250 до 400 лв. на месец. Заграбиха търговията и техните мощни вериги магазини и молове ни пробутват най-скапаните стоки, които западните потребители не искат да купуват. Заграбиха телекомуникациите, заграбиха добива на редки минерали и злато. Заграбиха всичко!

И това, че го заграбиха по най-дивашки начин, все още не е най-лошото. Огромните загуби за България идват от факта, че олигархичните транснационални акули не оставят почти нищо като данъци в нашата хазна. Защото 99 % от печалбата им си се връща на Запад. Ние купуваме стоки и си даваме парите в техните хипермаркети и молове. Те ги изнасят в чужбина. В нашата страна не остава нищо. И бюджетът на България се изпразва все повече с всяка изминала година. Ето поради тази причина се наложи ГЕРБ да изтеглят многомилиардните заеми. И ако не прекъснем този порочен кръг на изтичане на българския бюджет в чужбина, след една-две години ще трябва да теглим нов 20-милиарден заем. А после- още и още заеми… Докато не се превърнем в оскотели роби!

Ето това е „ползата“ ни от „свободния“ пазар на ЕС. Така ЕСесовската олигархия ни заробва и убива. 

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Само в Bgpravda: ГЕРБ бута кадър на БКП и братя Галеви на евровота

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата