Пропускане към основното съдържание

Американските танкове вече са в Полша, скоро идват и в България

Първите танкове и бронирани коли от САЩ, както и над 3000 американски военнослужещи, пристигнаха днес в Полша, съобщи Би Би Си. Бригадата, която е постоянно базирана в щата Колорадо, е прехвърлена в Европа в рамките на операция "Атлантическа решимост" за срок от 9 месеца. В САЩ смятат, че такова разполагане е с цал гарантиране на мира и стабилността в региона на фона на руското нахлуване в Украйна. Това е опит на отиващия си президент Барак Обама да успокои съюзниците в НАТО.

Техниката и военнослужещите пристигнаха броени дни преди встъпването в длъжност на новия американски президент Доналд Тръмп, който неколкократно изяви желание да подобри отношенията с Москва. Избирането му повдигна въпроса дали новата администрация ще спазва военната концепция.

Армията на САЩ смята да прехвърли в Полша общо 3500 военнослужещи и 2000 единици техника. Това е най-голямото американско военно подкрепление за Европа през последните няколко десетилетия. Над 80 танка и стотици бронирани коли вече пристигнаха по море в германското пристанище Бремерсхафен. Оттам те се прехвърлят в Полша и прибалтийските страни - Литва, Латвия и Естония. Това става по шосета и железопътни линии.

От февруари отделни батальони ще бъдат прехвърлени в Прибалтика, България, Румъния и в американската база в региона Горен Пфалц в Германия. След девет месеца бригадата ще бъде изтеглена, а на нейно място ще дойде друга част. Целта на ротацията са учения по прехвърлянето на големи военни контингенти.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата