Пропускане към основното съдържание

В Алепо е открито огромно количество българско оръжие

Джихадистите в Алепо масово са ползвали българско оръжие. Официалната говорителка на Външното министерство Мария Захарова коментира съобщенията в наши медии, че терористите в Сирия воюват с българско оръжие и ги потвърди.

В един от освободените райони на Алепо е открит склад с оръжие, което е произведено в България. "Става въпрос за сериозно въоръжение в големи количества. Намерени са десетки сандъци със 122-милиметрови снаряди за РСЗО "Град", 73-милиметрови снаряди за противотанкови оръдия и 40-милиметрови амуниции за ръчни противотанкови гранатомети. В документите е записана както фирмата производител, така и износителят. Освен това сирийската армия е открила още осем склада, изоставени от терористите. В тях да открити 2 млн. боеприпаси за тежки картечници и 4000 реактивни снаряда за "Град", българско производство", заяви Захарова в Москва.

Според нея продукцията се произвежда по изтекъл съветски лиценз, даден преди години на България.
"Още от края на 90-те години водим преговори със София да прекратим двустранното междуправителствено споразумение в лицензната сфера, което, преди всичко, регламентира износа на военна продукция за трети страни. София обаче не бърза да подписва", обясни Мария Захарова. 
"Разбира се, позицията е удобна - продаваме на държавата "Х" неизползвано руско въоръжение и военна техника, къде посредника ще пласира продукцията, това вече не е важно за българските производители. Все пак обаче - вие не търгувате с щипки за коса, а със смъртоносни товари, от които загива мирното население на Сирия", коментира говорителката на руското Външно министерство.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.